Iz plesne udruge “Gesta” najavljuju projekt “Mali Koreograf”, te pozivaju djecu na sudjelovanje

Plesna udruga Gesta  najavljuje organizaciju projekt pod nazivom „Mali Koreograf“ koji je po prvi put održan 2019 godine u Kazalištu lutaka Zadar.

Prva pobjednica Malog koreografa bila je Lana Svetić koja je svojom koreografijom oduševila žiri i osvojila  plesnu edukaciju tj. putovanje u Zagrebu.

Ovim putem pozivaju se  pojedinci, djeca koji će u ovom projektu biti nosioci projekta pod istoimenim nazivom. Ovo je projekt koji je zamišljen kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno  bave plesnom umjetnošću ili nemaju nikakvog plesnog iskustva, ali imaju želju za sudjelovanjem. Uvjet prijave je da je koreograf dijete u dobi od 6 do 14 godina starosti.

Samostalno je potrebno osmisliti koreografiju,izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled. Plesači mogu biti djeca različitih uzrasta,a koreografije mogu biti predstavljene kao sola,dueti i radovi sa više plesača. Trajanje koreografije je max 3 minute.

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će tri člana,a biti će to isključivo eminentni stručnjaci sa iskustvom praćenja,vrednovanja,poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti.

Povjerenstvo će procjenjivati:

  • plesni nastup (koreografija i izvedba),
  • maštovitost i kreativnost koreografije,
  • izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača),
  • scenski izgled (kostimografija),
  • ukupan dojam koreografije.

Ove godine stručni ocjenjivački žiri predvoditi će Tihana Strmečki redateljica, koreografkinja i plesna pedagoginja koja je svoje kazališno znanje dugi niz godina brusila u najvećim svjetskim centrima na Broadwayu, Los Angelesu, Amsterdamu. Parizi , Barceloni i Zagrebu.

Druga članica je Josipa Lujanović voditeljica splitskog kluba Vruća čokolada. Bavi se jazz i show dance. Svoje plesno iskustvo je stekla na brojnim svjetskim plesnim edukacijama i sa svojim klubom je dobitnica brojnih nagrada.

Treći član žirija će biti isto iz plesnog svijeta još čekamo potvrdu datuma.

Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples,maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesni uradak koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv ili daljnje bavljenje plesom ili uključenje u svijet plesa. Svakako sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo i stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca.

Prijava sa imenom i prezimenom koreografa, datumom i godinom rođenja i kontakt brojem uz snimke slati zaključno do 01.09.2022 na Whats App na broj 091/510-2856.

Nakon selekcije javljamo kontaktima koji će se onda u najužem krugu boriti za titulu Malog koreografa 2022g.

Natjecanje će se održati 08.10.2022 godine u Kazalištu lutaka Zadar.

Radujemo se prijavama i druženju, napominju iz Geste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...