Juniori VK Zadar 1952 u borbi za broncu u Kupu Hrvatske; Jovančević : “Ovaj rezultat je kao uspjeh u Moto GP”

Na plivalištu Svetice u Zagrebu, juniori Zadra 1952 igraju protiv riječkog Primorja susret za brončanu medalju na završnom turniru Kupa Hrvatske u vaterpolu. Igrači Gorana Jovančevića jučer su u polufinalu poraženi od splitskog Jadrana s 13-10, u finalu će igrati Jug Dubrovnik i Jadran Split.

Trener zadarskih juniora Goran Jovančević koji je dugi niz godina u zadarskom vaterpolu, vjeruje kako će se u našem gradu napraviti jedan pozitivan iskorak više u ovom sportu.

Gorane, vaši momci igraju odlično na završnici kupa?

– Samim time smo ušli među četiri momčadi je odličan rezultat i ogroman uspjeh! Mogu naš uspjeh usporediti s kraljevskom klasom Moto GP u motociklizmu. Ono što mogu kazati je da su moji igrači počeli vjerovati da mogu i da vrijede.

Danas za broncu igrate s Primorjem Rijeka?

– Primorje je jučer praktički u posljednjoj seundi izgubilo u polufinalu od dubrovačkog Juga, nadam se kako ćemo uspjeti pronaći tu dodatnu snagu, motiva sigurno neće nedostajati. Ovo nam je već šesta utakmica u dva i pol dana, to je izrazito naporno, ona momčad koja bude svježija uzet će broncu!

Kakav je tretman vaterpola u Zadru u odnosu na ostale sredine u Hrvatskoj?

– Puno bolji nego u Zadru! Nismo više toliko, nazovimo, mali klub, ali daleko smo još od tradicije klubova koji igraju na ovom završnom turniru. Vaterpolo sport u Zadru tek treba stići ostale sredine u državi, iskreno se nadam, kako Zadar neće morati čekati narednih 60, 70 godina, koliko je tradicija vaterpola u drugim hrvatskim sredinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...