Mlada farmaceutkinja Ivana zbog ljubavi prema ugostiteljstvu doselila u Zadar i otvorila kafić: “Više mi se sviđa dalmatinski temperament i opušteniji način života”

Prije nekoliko tjedana u staroj jezgri grada, točnije na adresi Federica Grisogona u samom središtu poluotoka, otvorio se Empress art caffe bar mlade poduzetnice i bivše farmaceutkinje Ivane Vrabelj, koja se prije više do dvije godine zbog ljubavi prema Dalmaciji i moru doselila u Zadar.

Caffe bar Empress smješten u staroj jezgri grada svojim posjetiteljima uz kreativan interijer nudi vrhunsku kavu, craft pive, originalne koktele, ledene čajeve te razna ostala pića.

– Iako sam završila farmaciju oduvijek sam imala san otvoriti svoj kafić gdje ću svojim gostima ponuditi jednu drugačiju priču. S obzirom da sam oduvijek imala želju otići više u toplije krajeve Dalmacija je bila logičan izbor. Spletom okolnosti došla sam u Zadar, grad gdje su ljudi temperamentniji i način života puno opušteniji nego na kontinentu. Kad sam jednom upoznala Zadar odluka nije bila teška i evo me tu sam više od dvije godine u ovom predivnom gradu – kazala je.

– Prije nešto više od mjesec dana pokrenula sam svoju poduzetničku priču i u staroj jezgri otvorila kafić koji će biti za sve ljubitelje dobre kave, alternativce, umjetnike, glazbenike, studente, odnosno sve ljude koje jednostavno vole uživati u životu – uz smijeh dodala je simpatična Ivana koja nam je i otkrila kako se odlučila baš za ovo originalno „pop art“ uređenje.

– Za kafić sam odabrala malo veselije boje, u prostoru prevladava ljubičasta koja je oduvijek bila boja vizionara i vladara te je istovremeno meditativna i moćna. Uz opuštajuće i pomalo „luckaste“ boje kafića svojim gostima ću ponuditi vrhunsku kavu jer sam i sama velika ljubiteljica dobre kave, pa taj užitak želim omogućiti svima koji odluče doći u Empress bar. Za ljubitelje pive i sokova odlučila sam imati širok izbor craftica, ali i kombuche napitke, odnosno to vam je blago gazirani i fermentirani čaj finog okusa i niskog udjela šećera. S obzirom da sam i sama kreativna svaki mjesec ćemo u ponudu uvrstiti neka nova pića, a i terasu planiramo neprestano dorađivati i uređivati – za kraj nam je kazala Ivana.

Na kraju ovog ugodnog razgovora doznali smo kako trenutno Empress bar svaki petak navečer petkom ima i glazbene večeri, a u planu su i drugi zanimljivi eventi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...