Likovne radionice stripa i karikature Julije Jelaska u Kukljici

U Kukljici na prostoru novouređenog dječjeg parka kod OŠ održat će se “Likovne radionice stripa i karikature” koje će voditi Julije Jelaska  poznati zadarski i hrvatski slikar, dizajner, fotograf strip crtač i ilustrator te karikaturist.

Od 20.07.- 22.07. u jutarnjem terminu od 9 do 12 sati  svi zainteresirani djeca i odrasli u maloj školi karikature, ilustracije i stripa moći će upoznati povijest stripa, šaljive likovne prikaze kroz portret i tematsku karikaturu i savladati likovne elemente kao što su perspektiva, anatomija, sjenčanje, izrada glavnih likova, ekspresiju lica, stječući pritom crtačke vještine kao i one literarne.

Mala škola karikature, ilustracije i stripa omogućit će da se djeca i mladi upoznaju s radom ovog umjetnika, da usvoje kreativnost kroz rad u grupi, te bolje razumijevanje devete umjetnosti kroz niz likovnih radionica  za što vjerujemo da će biti izuzetno posjećena. Cilj je i radionica potaknuti najbolje u svakom djetetu i kako se umjetnički izraziti.

Julije Jelasko član je “Hrvatskog društva karikaturista” , pridruženi član mnogih stranih likovnih i foto te stripovskih udruga,  objavljivao je svoje karikature, ilustracije i stripove u mnogim časopisima. Početkom ove godine Julije Jelaska održao je promociju i  izložbu  svog stripa “Majstori baluna”. Radio je i surađivao je s  mnogim zadarskim medijima i hrvatskim novinskim kućama (GA GA Radijske novine, Fokus ZD, Narodni list, Zadarski list, Zadarski Regional, Slobodna Dalmacija, Omladinska Iskra….itd.) Primijenjeni umjetnik, splitske umjetničke škole (’83.-’87 ) krasi ga brzi crtež, koncepcija skiciranja uvijek unikatnih dizajna i slobodnog realističnog stila slikanja i crtanja.

Priključite se na “Likovnu radionicu stripa i karikature” i dobro došli  20.07-22.07 od 9:00 do 12:00.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...