Na svečanoj Akademiji HOK-a; najvišim priznanjem nagrađen Zadranin Mladen Malta!

Hrvatska obrtnička komora, u znak obnove svoga djelovanja, odnosno održavanja Obnoviteljske skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom 1. srpnja 2022. godine u City Plaza Zagreb obilježila je Dan Komore, izvijestili su iz Udruženja obrtnika Zadar.

Također, ove godine obilježeno je i 170 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj. Na svečanoj Akademiji su najuspješnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore – Statua “Zlatne ruke”, a ujedno su promovirane nove majstorice i majstori obrta.

Mladen Malta, dugogodišnji zadarski trgovac te aktivni član Hrvatske obrtničke komore na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, dobitnik je Statue ZLATNE RUKE s poveljom ZLATNE RUKE, koji su mu dodijeljeni za izniman doprinos u razvoju i promicanju hrvatskog obrta, obrazovanju za obrtništvo, očuvanju tradicijskog obrta, uspješan dugogodišnji rad i ostvarene rezultate te unapređenje komorskog sustava. Malta je dugogodišnji uspješan obrtnik, vlasnik Trgovačkog obrta „Malta“ koji posluje na nekoliko lokacija u gradu Zadru. Njegova poduzetnička djelatnost započela je davne 1985. godine kućnom radinošću, a službeno je registriran kao obrtnik u Obrtni registar 19. kolovoza 1996. godine, što ukupno iznosi 37 godina staža u poduzetništvu, od čega službenog obrtničkog staža ima 26 godina. U svom obrtničkom radu se isticao kao uspješan, ugledan i častan obrtnik koji je dao izniman doprinos u promidžbi obrtništva i razvoju i unaprjeđenju rada obrtničkih institucija na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini.

Tijekom svog još uvijek aktualnog obrtničkog rada, Mladen Malta je uspješno obnašao brojne funkcije u obrtničkom komorskom sustavu, poput funkcije Predsjednika Udruženja obrtnika Zadar, Predsjednika i člana Ceha trgovine HOK-a, OK Zadarske županije i Udruženja obrtnika Zadar, predsjednika Odbora za EU procese pri HOK-u, potpredsjednika i člana Upravnog odbora OK Zadarske županije, člana Upravnog odbora Udruženja obrtnika Zadar člana Skupštine HOK-a, OK Zadarske županije i Udruženja obrtnika Zadar, člana Upravnog odbora Ceha trgovine Udruženja.

Za prednje navedeni aktivni angažman u obrtničkom komorskom sustavu Mladen Malta je dosad primio nekoliko priznanja, poput Srebrne značke Udruženja obrtnika Zadar za doprinos u razvoju obrtništva iz 2003. godine te priznanja Hrvatske obrtničke komore za izuzetan doprinos u razvoju i promicanju obrtništva Zadarske županije iz 2014.

Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, kao i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović. Popis svih nagrađenih i cjelovitu vijest možete pročitat na stranicama Hrvatske obrtničke komore: https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/odrzana-28-svecana-akademija-povodom-dana-hrvatske-obrtnicke-komore, upoznali su iz Udruženja obrtnika Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...