Više od 210 vatrogasaca, 50 vojnika s 54 vozila gasi požar kod Šibenika; Zatvorena magistrala, požar se kreće prema Srimi i Vodicama

Veliki požar kod Šibenika u Zatonu i Raslini još nije pod nadzorom, a pred vatrogascima je duga i teška noć.

S požarišta je za HRT izvijestio zapovjednik šibenskih vatrogasaca Volimir Milošević.

“Krenut ću po mjestima: U Raslini je puno bolja situacija. Požar nije lokaliziran, međutim više nije toliko aktivan da ugrožava objekte. U Zatonu isto je nešto bolja situacija, međutim velika je površina oko tih mjesta koja se treba sanirati. Dok vatrogasci pješke ne prođu to ne možemo smatrati lokaliziranim.

Ono što je problem je što se požar od Zatona kreće po brdima u pravcu Vodica, odnosno Srime i Jadranske magistrale i to je ono što sada vatrogasci najviše rade – dakle sprječavaju da taj požar prijeđe Jadransku magistralu, odnosno Benkovačku cestu. Objekti su u ovom trenutku manje ugroženi, no požar je dosta velik. Snage koje dobivamo iz susjednih županija i ostalih dijelova su na putu, a neki su veći i stigli. Umorni vatrogasci bit će barem dijelom zamijenjeni”, rekao je Milošević.

Na požaru kod Zatona ukupno je angažirano 210 vatrogasaca s 54 vozila, a dodatne su snage stigle iz Primorsko-goranske županije s 22 vatrogasca i 6 vozila, Ličko-senjske županije s 13 vatrogasaca i 5 vozila te iz Splitsko-dalmatinske županije s 9 vatrogasaca i 4 vozila.

Vjetar otežava posao vatrogascima, a u gašenju su im do mraka pomagali kanaderi.

Zapovjednik JVP Vodice: Branimo vodičku zaobilaznicu od požara

Ivica Begić zapovjednik JVP Vodice u razgovoru za portal Infovodice rekao je kako se trenutno brani zaobilaznica od požara te da su na tom djelu trenutno najviše raspoređene vatrogasne snage.

“Ovo je cjelodnevna borba koja nas je izmorila. Mi obranimo jedan dio, a vatra prebaci na drugi”, rekao je Begić.

Na pitanje u slučaju da vjetar promjeni smjer na sjevernjak postoji li ugroza za Vodice?

“Vrlo je moguće da vatra prebaci zaobilaznicu i prve kuće u Vodicama budu ugrožene”, zaključuje.

Lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP-a Šibenik

U vatrenoj stihiji je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP-a Šibenik, prenosi ŠibenikIN.

S područja Zatona i Rasline evakuirano je dvadesetak osoba koje su smještene u hostelu u Skradinu.

Kompletno područje bez struje

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić izvijestio je premijera i ministre o trenutnoj situaciji na terenu. “Kompletno područje nema struje, ima kuća koje su skroz izgorene”, rekao je Dukić i ponovio da je riječ o najmanje 20-ak izgorenih kuća.

“Izgorenih kuća ima i u Zatonu i u susjednoj Raslini”, rekao je i dodao da kanaderi neko vrijeme nisu mogli ni letjeti zbog “požarne oluje i turbulencija.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...