Vozač koji je u SUV vozilu prošao kroz crveno svjetlo mora platiti veću kaznu od “običnog” vozila

Ranije prošlog mjeseca sud u Frankfurtu je vozaču povećao kaznu za prolazak kroz crveno svjetlo.

Vlasnik vozila je dobio kaznu uvećanu za 150 eura, a sud je odluku objasnio činjenicom da je vozio SUV vozilo, a ne neki manji auto. Naime, sud je mišljenja da i “manji SUV“ svojom veličinom, masom i nadasve oblikom prednjeg kraja predstavlja veći rizik za pješaka u slučaju naleta te je stoga sud sklon odluci kako prekršitelj treba platiti uvećanu kaznu, piše ABC News.

Povrh svega, vlasniku SUV-a je izrečena kazna oduzimanja vozačke dozvole na mjesec dana. Sve u svemu može se zaključiti da je vozač SUV-a još i dobro prošao. Kako stoji u obrazloženju presude, sudac je odredio kako kazna može biti uvećana za do 75%. 

U prilog ovakvoj odluci ide i jedno istraživanje iz Michigana prema kojem će naleti SUV-a na pješaka pri brzinama od minimalno 64 km/h u 100% slučajeva završiti smrtnim ishodom za pješaka.

U svakom slučaju ovo ne znači da je bolje proći kroz crveno svjetlo u Golfu, već samo kako u tom slučaju pješak ima nešto više šansi za preživljavanje, prenosi Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...