Buknuo veliki požar kod Vrpolja; Na terenu je 57 vatrogasaca i 20 vozila te tri kanadera i dva air tractora

Danas popodne je u Vrpolju kod Šibenika izbio požar, javlja MORH. Na teren su prvo izašla 4 kanadera, a trenutno ih je na terenu 3.

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je u 15:17 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja. Na intervenciji gašenja požara angažirane su vatrogasne snage iz JVP-a Šibenik, DIP-a Šibenik, ŽVZ-a te dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice sa 45 vatrogasaca i 15 vozila.

U gašenju sudjeluju i četiri kanadera. “Požar je izbio u samom naselju Vrpolje gdje su kuće obranjene, a požar se proširio na obližnju gustu borovu šumu”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, javlja Index.

Gori 100 hektara borove šume

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića, za sada je opožareno oko 100 hektara guste borove šume. “Snažan vjetar otežavao je gašenje, no objekti su svi obranjeni. Buktinja je bila velika zbog guste borove šume te je i snažna temeparatura koja se razvila otežavala vatrogascima pristup. Još imamo vatre i radi se na dogašavanju”, kazao je Dukić.

Šef vatrogasaca: Neki građani su se sami evakuirali

Zapovjednik šibenskih vatrogasaca Volimir Milošević za Dnevnik N1 govorio je o situaciji na požarištu kod Vrpolja.

“Situacija nije dobra, ali vatru među kućama smo sanirali i spasili objekte. Požar je u gustoj borovoj šumi i uz ovaj vjetar situacija je neizvjesna”, rekao je Milošević.

“HAC je dobio obavijest da upozore vozače na dim na autocesti. Tu su četiri kanadera i nadamo se da ćemo do večeri situaciju staviti pod kontrolu”, dodao je.

Napominje da je požar izbio u samom mjestu. “Dok smo došli, zatekli smo vatru oko kuća, neki su se samostalno evakuirali, neki su počeli gasiti. Sad je sanirano, a ima li štete, vidjet ćemo naknadno. U šumskom dijelu postoje četiri kontejnera od kojih su dva stambena. Dva su zahvaćena vatrom, a dva sačuvana. Pokušavamo sačuvati neke maslinike”, rekao je Milošević za N1.

Na intervenciji 32 vatrogasca

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije je izvijestila da je dojavu o požaru zaprimila u 15:17. “Zaprimljena je dojava otvorenog prostora na području Vrpolja. Na intervenciju su izašli JVP Šibenik, DIP Šibenik, ŽVZ, DVD-i Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice sa 32 vatrogasca i 12 vozila. U gašenju sudjeluju i zračne snage. Intervencija je u tijeku”, rekli su vatrogasci za Šibenik.in.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...