Evo koje vas cijene goriva od jutros čekaju na benzinskim postajama, dizelašima se neće svidjeti

Vlada je jučer na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj od ponoći cijena litre osnovnog benzina iznosi 11,19 kuna, dizela 12,35 kuna, a cijena plavog dizela 8,49 kuna po litri.

U usporedbi s jučeršanjim cijenama, koje su na snazi bile od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva ostala je nepromijenjena, dok je dizelsko gorivo poskupjelo za 23 lipe po litri.

Litra plavog dizela košta 8,49 kuna po litri, jednako kao i u proteklih sedam dana.

Da nema vladinih mjera, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel, istaknuto je u priopćenju.

Sukladno donesenoj uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14-dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri, naveli su iz vlade.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...