Hrvatska u posljednjih tjedan dana ima najviše preminulih od covida u EU na milijun stanovnika

I dok se u Hrvatskoj, opsjednutoj turističkim brojkama, prema epidemiji koronavirusa ove godine odnosimo prilično ležerno, svakodnevno nam stižu pokazatelji koji nas uvjeravaju koliko je situacija opasna.

Gastroenterolog Božo Radić, koji je početkom ove godine uputio zahtjev hrvatskoj Vladi za uvođenje obaveznog cijepljenja, danas je iznio podatak prema kojemu Hrvatska u posljednjih tjedan dana ima najveću smrtnost od koronavirusa u EU.

‘Dok traju pripreme za izazovnu epidemiološku jesen, kako je rekao ministar Beroš, trenutni poredak umrlih od Covid 19 u posljednjih 7 dana na milijun stanovnika. Hrvatska je 8. na svijetu, 1. u EU, napisao je Radić na Twitteru.

Kad bismo pogledali cijeli svijet u tablici koju je priložio Radić, a prema podacima dostupnima na stranici Our World in Data, Hrvatska bi ipak zauzimala sedmo mjesto na svijetu jer se u tablici greškom dvaput ponavljaju podaci za Mikroneziju.

Današnje epidemiološke brojke, prema kojima je preminulo još 14 osoba, dodatno će pokvariti ovu tužnu crnu statistiku, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...