Konačno voda u Visočanima! Lončar: “Visočane su od sada na mrežu spojene i preko Poličnika”

Kako su nedavno svi mediji od reda, bilo lokalni ili nacionalni, izvjestili o problemima s vodom u Visočanima, promptno su reagiralli iz općine Poličnik te zadarskog Vodovoda, ne bi li iznašli soluciju za ovaj problem.

I evo, nekoliko dana od angažmana – izvedeno je rješenje koje je omogućilo stanovnicima Visočana da dobiju vodu.

O svemu se jutros očitovao načelnik Poličnika, Davor Lončar, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Općina Poličnik je zajedno s Vodovodom Zadar tragala za rješenjem problema opskrbe Visočana pitkom vodom. U tri dana nabavili smo materijale i učinili sve potrebne radnje kako bismo Visočane opskrbili vodom iz sustava. Izveden je privremeni spoj između zaseoka Perići u Poličniku te Žiguni i Verunice u Visočanima na temelju probnog testa napravljenog u četvrtak koji dao je rezultat. Službe Vodovoda Zadar prate situaciju na terenu i poduzimaju sve što je potrebno kako ne bi došlo do novih tegova. Ovaj zahvat je privremenog karaktera, ali će Općina Poličnik i Vodovod Zadar učiniti sve da se poduzmu potrebne radnje i na jesen problem trajno riješi.

Ovim putem želim se zahvaliti narodu što su imali strpljenja iako im je bilo teško.

Zahvaljujem se i Vodovodu Zadar koji je učinio sve da se problem opskrbe Visočana vodom riješi što prije unatoč teškim uvjetima rada na terenu. Momci iz operative Vodovoda Zadar i Komunalnog poduzeća Poličnik, svaka vam čast!”, napisao je Lončar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...