“Nije bilo značajnijih propusta”; Vučetić: “Ovo je država poraza. Građani će ostati poraženi sve dok pasivno promatraju političku hajdučiju”

Ministar zdravstva Vili Beroš sazvao je ovog tjedna konferenciju za medije na kojoj je predstavio nalaz zdravstvene inspekcije i zaključak stručnog povjerenstva u slučaju preminulog novinara Vladimira Matijanića.

“Analizom postupka zdravstvenih djelatnika koji su bili uključeni u pružanje medicinske skrbi Vladimiru Matijaniću, nismo uočili značajnih stručnih propusta”, rekla je, među ostalim, doktorica Mirjana Tadić, voditeljica Službe u Samostalnom sektoru za inspekcije u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva.

Na prve reakcije nije trebalo puno čekati, a među prvima se oglasila Andrea Topić, partnerica preminulog Vladimira Matijanića.

Njenu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Pressica Ministarstva zdravstva i njihova povjerenstva bila je bacanje laži na laž. A propusti su više nego očiti svakome tko ima mozak u glavi.

Slušanje tih gnjusnih izmišljotina bilo je toliko degutantno da je, moram priznati, dodatno istraumatiziralo mene, njegovu obitelj i prijatelje. Ali borit ćemo se. Naravno da hoćemo. Sustav je nakaradan i to netko treba reći, pogriješili su i ako nemaju sami obraza priznati, mi ćemo im dokazati svaki propust”, napisala je između ostalog.

Predsjednik Gradskog vijeća i filozof Marko Vučetić dao je svoj osvrt na spomenutu analizu nesretnih događaja.

“Ono što su Beroš i ekipa rekli, Hrvoje Tomasović je rekao dan nakon smrti Vladimira Matijanića. Ovo je država bez pobjeda, ovo je država poraza. Građani su poraženi i ostat će poraženi sve dok pasivno promatraju političku hajdučiju. Dovoljna je jedna riječ za opis naše stvarnosti – poraz”, kratko je napisao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...