Novi iPhone ipak neće biti skuplji od prethodnika?

Iako su se nedavno pojavile glasine prema kojima bi iPhone 14 mogao biti sto američkih dolara skuplji od sadašnje generacije, čini se kako tomu neće biti u potpunosti tako.

Kao i dosad, Apple bi novu generaciju svojih pametnih telefona trebao predstaviti tijekom rujna, najkasnije u listopadu. Točan datum još nije poznat, ali se već naveliko nagađa koliko bi iPhone 14 mogao koštati.

Prema nedavnim glasinama cijena osnovnog modela bi mogla biti 899 USD, za sto USD veća nego što je to bio slučaj s iPhoneom 13. I svi ostali modeli bi bili podjednako skuplji, osim potpuno novog iPhonea 14 Max.

Ali, kako piše Notebookcheck, u Appleu bi se zbog stagnacije globalnog tržišta i smanjenje potražnje mogli odlučiti za drukčiju taktiku pa ostaviti cijenu na razini prošlogodišnjih barem za osnovni model.

Mogući razlog je i to što ove godine, čini se, neće biti jeftinijeg iPhonea Mini, zbog čega bi povećanje cijene za osnovni model moglo prilično obeshrabriti brojne kupce. Također, novi iPhone mogao bi biti slabiji nego što se očekuje.

Ostali modeli iz nove serije bi ipak trebali biti skuplji. Tako bi iPhone 14 Pro trebao koštati 1.099 USD, a iPhone 14 Pro Max 1.199 USD, piše Tportal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...