U srpnju je Republika Hrvatska zaradila povijesni iznos PDV-a! Više od 30 milijardi kuna fiskaliziranih računa

Kako otkrivaju Vijesti RTL-a, fiskalizirano je više od 257 milijuna računa, što je 1,65 posto više u odnosu na 2019. godinu. Fiskalizirano je oko 8 milijardi kuna više!

Iznos fiskaliziranih računa najviše je rastao u trgovini na malo, gotovo 25 posto, te u ugostiteljstvu i turizmu gdje je broj računa čak pao za tri posto, ali je iznos rastao za gotovo 50 posto.

I još nešto – u srpnju smo bili otprilike na 90 posto broja turista u odnosu na rekordni srpanj 2019. godine, ali je očito da će državni proračun od turizma ove godine zaraditi neusporedivo više.

Razlog je jasan – ogromna inflacija i strelovit rast cijena goriva, energenata, hrane i drugih svakodnevnih potrepština. Država, dakle, ima prostora za intervencije i pomoć građanima i gospodarstvu najesen.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...