Zaboravljate uzeti lijek? Predstavljamo TakeCare, domaću aplikaciju koja pouzdano podsjeća na redovno uzimanje terapije

TakeCare je domaća aplikacija koja pomaže da se terapija koju je propisao liječnik uzme na vrijeme i pravilno, ali omogućava i da se unesu vrijednosti različitih mjerenja (krvni tlak, šećer u krvi, tjelesna masa, razina boli) kako bi ih se njihova kretanja mogla pratiti na jednome mjestu i po potrebi ih pokazati liječniku.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa u stvaranjem profila (aplikacija je dostupna na hrvatskom jeziku), a onda je za početak potrebno unijeti lijekove koje se troše kao dio terapije. Pritom se lijekovi mogu unositi skeniranjem barkoda na kutiji samoga lijeka, no samo ako je riječ o Plivinim (Tevinim) lijekovima. Druge je lijekove potrebno unijeti ručno.

Pri unosu lijeka se definira raspored uzimanja lijeka te točno doziranje, a onda se namješta kada se želi da aplikacija obavijesti o tome da je vrijeme za uzimanje lijeka. Zgodno je to što se kvačicom može označiti da je terapija uzeta na vrijeme i tako osigurati da je se doista ne preskoči.

Osim toga, ako su propisani Plivini (Tevini) lijekovi, onda će se o njima moći doznati i nešto više informacija; dobiti uputu o lijeku i doznati nešto više o povezanim bolestima. Nema što, TakeCare je jednostavna i vrlo ukusno dizajnirana aplikacija koju je vrlo lako koristiti. Stoga bi svi oni koji moraju redovito uzimati terapiju i žele voditi evidenciju o različitim mjerenjima, svakako trebalo vidjeti što im ova aplikacija može ponuditi, piše Bug.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...