Zadar u srpnju premašio milijun noćenja, najviše turista iz Njemačke! Paleka: “Raduju dobri rezultati naših emitivnih tržišta, skoro smo dostigli 2019.”

Broj noćenja na području Grada Zadra u srpnju je premašio milijun, a porast u odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine je 66 posto u dolascima i 54 posto u noćenjima, pokazuju podaci iz sustava eVisitor na prvi dan kolovoza.

Od početka godine, zaključno s 31. srpnja, ostvareno je 268.245 dolazaka i registrirano je 1.051.131 noćenje. Ti podaci sasvim su blizu onih iz rekordne 2019. godine. Sada su na razini 96,23% prometa u registriranim noćenjima te se uz dobru sezonu i posezonu na kraju možda i dosegnu.

U srpnju je u Zadru registrirano 104.737 dolazaka, 114.043 turista i ukupno 507.487 noćenja, dvadesetak posto više nego u srpnju prošle godine. U privatnom smještaju (objekti u domaćinstvu) bilo ih je 51 posto, u hotelima 27 posto te ostatak u ostalim ugostiteljskim objektima, kampovima i nekomercijalnom smještaju. To pokazuje da je rast u sljedećim godinama moguć uz podizanje kvalitete i kapaciteta kvalitetnog hotelskom smještaja. Najviše turista u srpnju došlo je iz Njemačke (14.020), zatim Hrvatske, Austrije, Slovenije, Poljske, itd. Prosječno trajanje boravka gostiju bilo je 4,85 dana.

Raduje što vidimo dobre rezultate s naših tradicionalnih emitivnih tržišta na kojima smo proveli kvalitetne kampanje i što nas to dovodi do rezultata skoro na razini 2019. godine. Kroz rast hotelskih kapaciteta i određene aktivnosti u suradnji s HTZ-om na tržištima poput američkog ili kineskog, vjerujem da ćemo prestići i tu rekordnu godinu, komentirao je direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Dana 1. kolovoza na našem području bilježimo 15.101 gostiju, od čega 13.326 stranih i 1.775 domaćih.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...