Znate li zašto boce Spritea više nisu zelene? Ima veze s ekologijom, ali i budućim planovima Coca Cole

Možda ste primijetili da je Sprite već neko vrijeme u bezbojnim, a prije je bio u zelenim plastičnim bocama.

Iako se i zelene plastične boce mogu reciklirati, bezbojne su bolji materijal za recikliranje pa je tvrtka Coca-Cola, vlasnik popularnog gaziranog pića Sprite, promijenila ambalažu.

Uz to, Coca-Cola je najavila da će cjelokupni vizualni identitet Spritea dobiti prepravku “kako bi pružio dosljedan izgled i glas diljem svijeta”. Grafike će ostati zelene, ali trebale bi imati istaknutiju poruku “recikliraj me”. Glasnogovornik Coca-Cole rekao je kako je do kraja 2021. godine 47 zemalja prešlo sa zelenih na prozirne Sprite boce, a do kraja ove godine više od 70 tržišta trebalo bi se pridružiti popisu.

“Uklanjanje boja iz boca poboljšava kvalitetu recikliranog materijala. Ovaj prijelaz pomoći će u povećanju dostupnosti rPET-a za hranu. Kada se recikliraju, prozirne PET Sprite boce mogu se preraditi u boce pomažući u pokretanju kružnog gospodarstva za plastiku”, rekao je izvršni direktor tvrtke za recikliranje R3cycle, koja surađuje s Coca-Colom, piše Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...