Hrvatski U-20 hokejaši prvaci svijeta, ali prije utakmice sa Srbijom u Pioniru brutalno izviždani! Bogojević iz Sportskog žurnala: “Sve se vraća na ona dobra stara vremena!”

Hrvatska muška U20 reprezentacija u hokeju na ledu postala je Svjetski prvak! Naime, naši su mladići u beogradskom Pioniru pred više od tisuću gledatelja, u susretu zadnjeg kola divizije II B pobijedili Belgiju s rezultatom 4-2, i tako potvrdili zlatnu medalju. Drugo mjesto osvojila je Nizozemska, slijede Srbija, Belgija i Island.

Međutim, prije nekoliko dana pred početak utakmice s domaćinom Srbijom koju je Hrvatska dobila s 3-1, gledatelji su za vrijeme intoniranja hrvatske himne brutalno izviždali Lijepu našu. Po završetku utakmice hrvatski reprezentativci gađani su i bocama! Naši mladići su srpskim provokatorima na tribini dvorane Pionir uzvratili, i to kako! Himnu su otpjevali zagrljeni i iz sveg glasa, bez obaziranja na zvižduke primitivaca u Pioniru!

Novinar beogradskog “Sportskog žurnala” Goran Bogojević (62), dugogodišnji je pratitelj hokejaških zbivanja, ipak smatra kako se radi o pojedincima, ali i misli kako se sve polako vraća na nekadašnja, kako Bogojević tvrdi “dobra” vremena.

Dugi niz godina pratite hokej na ledu, kako komentirate ovaj zaista ružan i primitivan incident od strane srpskih gledatelja?

Najprije čestitke Hrvatskoj na prvom mjestu. Što god da vam kažem bit će to već izlizani komentar. Uvijek imate pojedinaca koji na takav način reagiraju, to je potpuno neprimjereno ponašanje! Poručio bih svim ljubiteljima hokeja na ledu u Hrvatskoj, ako ikako mogu, neka zaborave ovaj incident, jer to nisu bili pravi ljubitelji ovog sporta.

Mogu li se ubuduće spriječiti ovakvi incidenti u Beogradu?

U jednom periodu to je bilo nažalost učestalo, međutim, kako vrijeme prolazi, sve se vraća na ona neka stara dobra vremena! Rijetko kada se prije u Beogradu dogodilo ovako nešto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...