Koristite Revolut? Hakeri su prije nekoliko dana ukrali podatke više od 50.000 njihovih korisnika

Fintech tvrtka i digitalna banka Rvolut doživjela je hakerski napad prije nekoliko dana, a 50.150 njihovih korisnika (od kojih 20.687 s europskog područja) dobilo je email poruke u kojima su upozoreni da su im ukradeni privatni podaci. Revolut je popularan i u Hrvatskoj.

Hakerski napad u pitanju bio je usmjeren i ograničen, barem prema podacima iz email poruke čiji je sadržaj na Redditu objavio korisnik “u/Lebesession”. To je rezultiralo kratkim pristupom kibernetičkih kriminalaca privatnim podacima dijela Revolutovih korisnika.

No iz Revoluta kažu da je napad vrlo brzo otkriven i zaustavljen te su isto tako poručili da kompromitirani korisnici ne moraju poduzimati nikakve korake, osim biti na oprezu od phishing poruka i socijalnog inženjeringa hakera.

Imena korisnika, e-mail adrese, kućne adrese, brojevi telefona, ograničeni podaci o korisničkom računu i karticama, informacije su koje su hakeri uspjeli ukrasti dijelu Revolutovih korisnika, no najvažnija stvar, odnosno novac korisnika, nije bio ugrožen napadom.

Iako je vaš novac siguran, možda ste izloženi povećanom riziku od prijevare. Preporučujemo da budete posebno oprezni zbog bilo kakve sumnjive aktivnosti, uključujući sumnjive e-poruke i telefonske pozive, piše u ranije spomenutoj Revolutovoj email poruci.

Kibernetičkim napadom obuhvaćeno je svega 0,16 posto Rvolutovih korisnika, izvjestila je litavska agencija za žatitu osobnih podataka, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...