Ovo je bio Martinin izraz lica kad je čula čije pjesme pjeva Amerikanac, bilo je to posve neočekivano!

Show “Supertalent” vratio se na male ekrane, a u prvoj epizodi gledatelje i žiri posebno je oduševio Amerikanac Justus Reid.

Ovaj 22-godišnjak zbog audicije je u Hrvatsku došao iz Rapid Cityja u američkoj Južnoj Dakoti.

I dok ondje nitko ne zna za njega, niti ga prepoznaju na ulici, u našoj regiji već je velika zvijezda, a pokazao je i zašto.

”Dolazim iz Južne Dakote, u Hrvatsku sam stigao kako bih nastupio za sve vas”, rekao je kada je išetao na pozornicu, a zatim je uslijedio šok.

Justus je nastup započeo pjesmom Maje Šuput “Lopove”, što je šokiralo žiri i publiku, a posebno je bila zanimljiva reakcija Martine Tomčić.

“Pa je li ovo moguće?” iznenadila se Maja, pa je ustala i zaplesala.

Zatim je zapjevao “Ti da bu di bu da” od Colonije, pa Severininu “Tarapanu”, pa još jednu Majinu, ovaj put “Svatovsku”, a završio je s pjesmom Petra Graše “Nevjesta”. Publika i žiri nastup su propratili velikim aplauzom.

“Bio mi je san doći u Hrvatsku, snimio sam video o Jugi, krenuo pjevati balkanske pjesme za Ameriknce, no gledali su ih smo ljudi s Balkana, sve je krenulo kad sam snimio Miki Milane”, objasnio je.

“Poželio sam izaći iz svoje zone komfore, posvetio sam se društvenim mrežama, ovo je moj način istraživanja raznih kultura i zašto ne Hrvatska? Nemam balkanskih korijena, jedina poveznica mi je online svijet. Većina mojih fanova je s Balkana. Mislim da mogu reći da sam poznata osoba ovdje, u samo nekoliko dana u Hrvatskoj prepoznalo me puno ljudi. Puno mojih prijatelja ne bi znalo pokazati Hrvatsku na karti. Bilo je lijepo biti slavan na par dana”, ispričao je Justus.

“Ma mrak. kakvo iznenađenje. Bilo je prezabavno i cijenimo tvoj trud. Hrvatski je jako težak jezik”, nahvalila ga je Šuput.

“Svidio si nam se, mislim da ćeš skupiti puno obožavatelja ovdje”, oduševljenje nije krio ni novi član žirija Fabijan Pavao Medvešek.

“Tvoja osobnost jako mi se svidjela, iako te vidim prvi put u životu, ali sviđa mi se i tvoj glas. Ovo je prvi put da vidim Amerikanca koji je opsjednut Hrvatskom. Sljedeći put ne trebaš svirati gitaru, ostavi je doma, pogriješio si neke akorde”, poručila mu je Martina.

Justus inače u svojem rodnom gradu živi sasvim običnim životom i radi u nacionalnoj gardi. No, kad radni dan završi, posvećuje se svom TikTok profilu na kojem ga prate tisuće obožavatelja s cijelog Balkana.

Iako nema nikakvih balkanskih korijena, strastveno pjeva hrvatske pjesme i svojim izvedbama oduševljava čitavu regiju. Prijatelji u Americi ne vjeruju mu da je on na balkanskom prostoru velika zvijezda, no prošle godine bio je u susjednoj Sloveniji gdje su ga fanovi čekali na svakom koraku.

Justus je od žirija “Supertalenta” dobio četiri “da”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...