Plenković: “Zbog Ine sam više ljut nego bilo tko drugi”

Premijer Andrej Plenković na aktualnom prijepodnevu u srijedu odbacio je optužbe da su Vlada ili bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić imali neki tajni dogovor s Mađarima oko prodaje plina.

“Optužili ste između redaka mene i Ćorića da smo imali neki tajni deal s Mađarima da neki direktori četvrte ili pete razine nezakonito profitiraju na prodaji hrvatskog plina, to nije dobro i nije točno”, poručio je Plenković zastupniku Matku Kuzmaniću (Socijaldemokrati) koji je upitao čiji je Ina propust.

“Čiji je Ina propust, vaše Vlade koja neposredno upravlja svim strateškim kompanijama u državnom vlasništvu ili vaše Vlade kao mogućeg posrednika između Ine i MOL-a?”, upitao je Kuzmanić.

Plenković je ponovio da je riječ o djelu pojedinaca i da će svi odgovorni odgovarati. „Ne vidim neku veliku zavjeru, možda ima negdje netko tko je to sve osmislio, a nije ovih nekoliko koji su obuhvaćeni procesom, ja ne znam tko je ali ako se otkrije i taj će odgovarati”, kazao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...