U trgovinama fotografirali kodove s bonova i skenirali QR s vaučera, djevojka i mladić osumnjičeni za računalnu prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za računalne prijevare.

Sumnjiči se da je u subotu, 24. rujna poslijepodne s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, ušla u pet trgovina dva različita trgovačka društva gdje je od trgovkinja zatražila bonove za nadopunu prepaid kartice, nakon čega bi iskoristila priliku te mobitelom fotografirala kodove s bonova, a odmah potom dovodeći trgovkinje o zabludu kako nema novca za platiti, bonove vratila, a kodove za uplatu novčanih sredstava iskoristila.

Trgovačkim društvima pričinila je materijalnu štetu u iznosu preko 7 tisuća kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 22-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinila pet kaznenih djela računalna prijevara.

Također, policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom kojeg se sumnjiči za računalnu prijevaru.

Sumnjiči se da je u subotu, 24. rujna poslijepodne s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, ušao u trgovinu trgovačka društva gdje je od trgovkinje zatražio papirnati vaučer za plaćanje putem interneta, nakon čega je iskoristio priliku i s mobitelom skenirao QR s vaučera kojeg je iskoristio a trgovkinju doveo u zabludu kako nema novca za platiti, te odustao od kupnje.

Trgovačkom društvu pričinio je materijalnu štetu u iznosu od 500 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 26-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalna prijevara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...