27-godišnjak maltretirao vozača u Kožinu, trubio, palio kratka i duga svjetla, prešao u suprotan trak pa ga udario!

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog na štetu 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, oko ponoći 06. rujna (s ponedjeljka na utorak) oštećeni je upravljao automobilom Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka državnom cestom DC-306 iz pravca Zatona prema Zadru te na području Kožina iza njega se kretao automobil Volkswagen iz kojeg mu je vozač trubio i palio duga i kratka svijetla, nakon čega je u jednom trenutku, vozač prešao na suprotni kolnički trak i u vožnji udario u automobil oštećenog, čime je doveo u opasnost njegov život. Na automobilu Mercedes je pričinjena materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Ubrzo nakon zaprimljene dojave policijski službenici su na navedenoj cesti zaustavili automobil Volkswagen zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnjak koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, dok se u vozilu zajedno s njim nalazio 22-godišnjak koji je tijekom postupanja vrijeđao policijske službenike te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici obavili su očevid, te je od 27-godišnjeg vozača oduzeta manja količina marihuane, oko 1,34 grama, a nadalje je utvrđeno kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,34 g/kg te je odbio testiranje na droge, dok je provedenim alkotestiranjem nad 22-godišnjim suvozačem, utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 g/kg.

Protiv 27-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Također, protiv 27-godišnjaka je podnesen je i Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je protiv 22-godišnjak podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su jučer obojica prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadar gdje im je određena mjera zadržavanja, nakon čega su predani u Zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...