ŽKK Zadar se priprema za početak sezone, Josipa Zanki: “Najvažnije nam je stabilizirati omladinski pogon kluba!”

Košarkašice Zadra marljivo se pripremaju za početak nove prvenstvene sezone u Prvoj hrvatskoj ligi- skupina B ( drugi rang natjecanja) koja počinje 22 listopada. U 1. kolu ŽKK Zadar je slobodan, dok će u 2. kolu 29. listopada u gradskom derbiju biti domaćini ŽKK Zadar Plus.

Samir Žuža više nije trener ekipe, sporazumnim dogovorom s njim je raskinut ugovor, klub će dalje voditi 30-godišnja Josipa Zanki, dugogodišnja igračica kluba.

Čeka vas jedna teška sezona s puno mladih igračica?

Istina, dosta smo pomlađeni, klub su napustile četiri stožerne igračice iz prošle sezone, Katia Nekić je otišla u SAD, Mihaela Dobrić u ŽKK Šibenik, Hana Rudić je u Zagrebu na školovanju gdje će u Premijer ligi igrati za ŽKK Orka, Cvita Perić je prešla u redove ŽKK Zadar Plus. Od starijih igračica ostala nam je jedino Sara Mikulić, sve druge su nam kadetkinje i mlađe juniorke. Uspjeli smo se pojačati s iskusnom Splićankom, Josipom Zovko (32 god., 188 cm.) koja nam dolazi iz Košarkaške akademije Žana Lelas, Zovko će našim mladim curama donijeti puno iskustva, radi se stvarno o jako kvalitetnoj igračici. Igrala je u Ragusi, u Kvarneru Rijeka, ima međunarodnog iskustva igranja u Italiji i Njemačkoj, ujedno je nastupala i za sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske. Ona je krilo s izvrsnim šutom za tri poena i odličnim osjećajem za skok. Realno, Zovko može pokriti svih pet pozicija, ali najbolje se snalazi na krilu, unatoč svojoj visini.

Pripreme za novu sezonu su već počele?

Tako je, mi svake godine odmah iza Velike Gospe krenemo s treninzima, ne žuri nam se nigdje, cure postepeno uvodimo u pripreme i želimo ih dovesti u najbolju moguću formu! Sve one još imaju puno toga za naučiti i individualno napredovati, da se kroz ove pripreme što više povežu s ostatkom ekipe.

Koji su vam ciljevi u Prvoj hrvatskoj ligi?

Imperativ nam nije ulazak u Premijer ligu, dugoročan cilj nam je da kroz dvije do četiri godine uđemo u viši rang natjecanja. U slučaju da nam se u Prvoj ligi dogodi rezultat, hvala Bogu, ali nećemo se s time u početku opterećivati. Sad moramo stabilizirati omladinski pogon kluba, prošle sezone spletom raznih okolnosti nismo nastupali u natjecanjima mlađih kategorija, ove godine smo prijavili sve, U13, mlađe kadetsko, kadetsko i juniorsko.

Kakva je kvaliteta ostalih klubova?

Iskreno, koliko imam za čuti, svi klubovi će biti oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, dosta starijih cura napustile su svoje ekipe, većinom će to biti pomlađeni sastavi.

Imat ćete uskoro i pripremne utakmice?

Da, već sljedeće subote 10.rujna imamo u planu odigrati jednu zatvorenu trening utakmicu, ne bih htjela govoriti o kojem protivniku se radi. Odigrat ćemo prije početka prvenstva četiri do pet prijateljskih utakmica, 1. listopada imamo i utakmicu Kupa “Ružica Meglaj Rimac” u gostima protiv Vodica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...