Nastavak afere INA; USKOK se oglasio o novim uhićenjima, objavio za što se sumnjiče privedeni

Jutros su policija i USKOK započeli još jednu akciju uhićenja na zagrebačkom području. Naime, doznaje se da su direktori iz INA-e pokušali ostvariti dodatnu osobnu zaradu kroz trgovinu plinom s još jednom tvrtkom te izgleda da se radi o ogromnim iznosima kao u slučaju Damira Škugora i OMS ulaganja.

Policija je potvrdila da su uhićene dvije osobe. RTL doznaje da se radi o Škugorovom kolegi iz INA-e Stjepanu Leki i direktoru tvrtke za trgovinu plinom Vladi Mandiću. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Leko je bio zamjenik ranije okrivljenog Damira Škugora, a ujedno je supotpisivao sporne ugovore o prodaji plina.

O svemu se oglasio i USKOK.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su nastavka kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, a odnose se na više osoba zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.

Po završetku svih radnji policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...