Gunjević i Žilavec u polemici; Gunjević: “Za vrijeme njegova mandata bilo je 60 posto muktaroša!, “Žilavec: “Ukidanje besplatnih karata je populistički potez!”

Željko Žilavec, bivši direktor KK Zadar, još uvijek čeka službeno očitovanje DORH-a oko spornih računa za smještaj igrača u hotelu ZaDar vlasnika Igora Musapa. Nije mu, kako kaže, lako, jer živi u neizvjesnosti, ali nada se povoljnom ishodu.

Kako se osjećate, još se konkretno ništa ne zna?

Sve ovo mi je problem, jer me taj slučaj prati, još uvijek se nisam zaposlio. Iskreno vjerujem u dobar ishod istrage, i određeni protagonisti koji su se javljali, objasnili su što je bilo u pozadini priče oko moje smjene. Ponavljam, sve oko smještaja igrača u hotel ZaDar radio sam u interesu KK Zadar, u dobroj vjeri, to je tog trenutka bila najbolja moguća opcija za klub.

Smatrate li da vam je sve namješteno kako bi vas se maklo iz KK Zadar?

Ne vidim neki drugi razlog! S tom izmišljenom aferom me se napalo, odnosno moju dužnost direktora kluba, ne vidim drugi razlog za mojom smjenom, osim tih izmišljotina fiktivnih afera! Ponavljam, prvo ću pričekati da DORH kaže svoje, a onda ćemo razgovarati o svemu. Ljaga s mog imena oprati će se samo objavom DORH-a za koju se nadam da će biti pozitivna za mene. Prvi put je DORH na ovu izmišljenu aferu presudio u moju korist, nadam se da će tako biti i sada! Hoću li možda nakon svega tužiti nekog? Nisam o tome razmišljao, to bi trebao reći netko tko je s pravne strane kompetentan. Iza moje smjene i te izmišljene afere stoji predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša, uostalom, on je i rekao da osobno to gura! Ne može jedan pojedinac to raditi, pa bio to i predsjednik NO, i to mimo svih drugih članova unutar NO-a. Klub se doveo u situaciju da sponzori zaobilaze KK Zadar, bez obzira na tešku stanje u gospodarstvu. Volio bih da nova uprava pronađe bar jednog sponzora kao PSK koja je stala uz klub. Praktički, uprava KK Zadra sada uživa u plodovima mojih pregovora s PSK- om. Klub je zabranio besplatne ulaznice i to smatram populističkom odlukom, ta odluka neće pomoći KK Zadar da poboljša finacijsku situaciju! Ima igrača i funkcionera kluba koji zaslužuju dobiti svoju besplatnu ulaznicu. Istaknut ću, da meni nije nikakav problem kupiti godišnju ulaznicu. Mislim li se jednog dana opet vratiti u klub? Nikad ne reci nikad, ali mislim da je dug put do toga, kazao je Žilavec.

Potražili smo i aktualnog direktora KK Zadar Davida Gunjevića koji je odgovorio Žilavcu na temu besplatnih ulaznica, te dodao i tko će ipak dobiti gratis karte.

“Ne bih se složio sa Žilavcem da je ukidanje besplatnih ulaznica populistički potez! Jasno mi je zašto on to govori, zato što se niti jedne sekunde nije brinuo oko prodaje ulaznica, već mu je to radila mašinerija iz ŠC Višnjik, dok ja uz sebe nemam nikoga tko bi mi to radio. Za vrijeme Žilavca bilo je najmanje 60 posto muktaroša u dvorani i to je neprihvatljivo! Evo i sada imamo 10 do 15 posto muktaroša u dvorani, i ja ću to suzbiti, imali smo, naime, poteškoće sa skenerima. Udruga veterana KK Zadar mi mora donijeti nešto po čemu ću znati tko je zaslužan, a tko ne. Polovica igrača s Obadovog spiska nema veze s time, imate i veterane koji jednostavno žele kupiti ulaznicu pa se ne žale! Ja sam da se donesu kriteriji tko je od veterana kluba zaslužan, a tko ne, moj prijedlog je da oni veterani koji su igrali pet i više sezona za KK Zadar dobiju svoju besplatnu ulaznicu. Skupština kluba 18. listopada i korigiranje moje plaće? Imam svoj ugovor koji je netko potpisao. Mogu me smijeniti, imate tu Nadzorni odbor koji nekoga smjenjuje. Do sada smo prodali ukupno 547 godišnjih pretplata, zadovoljan sam jer je prošle sezone prodano 363 pretplata. Press VIP pretplata je prodano ukupno 37, što je manje nego lani kad smo bili na brojci 51. Sponzori teško dolaze s obzirom na trenutnu situaciju u klubu, ali trudimo se, dovođenje sponzora je proces koji ne traje samo tri mjeseca. Već u petak 14. listopada u 18 sati u dvorani Jazine igramo sa Škrljevom u HT Premijer ligi”, zaključio je Gunjević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...