Brad Pitt progovorio o umjetnosti i razvodu: “Naša zajednička bijeda postala je komična.”

Glumac Brad Pitt otvoreno je progovorio o stvaranju umjetnosti dok se nosi s osobnim previranjima.

U novom intervjuu za Financial Times glumac je govorio o izradi svojih skulptura, koje su prikazane uz radove njegovih dugogodišnjih prijatelja, australskog glazbenika Nicka Cavea i britanskog umjetnika Thomasa Houseaga, na izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u Tamperu u Finskoj.

U mjesecima nakon razlaza s Angelinom Jolie 2016. godine, 58-godišnji Brad Pitt proveo je neko vrijeme radeći na skulpturama u Houseagovom umjetničkom studiju u Los Angelesu, tijekom kojeg su se, kako je rekao, njih dvojica zbližili uslijed poteškoća u svojim životima.

– Naša zajednička bijeda postala je komična. A iz ove bijede pojavio se plamen radosti u mom životu. Oduvijek sam želio biti kipar; oduvijek sam to želio probati, rekao je Pitt o vremenu provedenom s umjetnikom.

Iscrpljujuće je biti bilo što osim onoga što jesi

Izložba je prvotno zamišljena tako da prikaže samo Houseagov rad, ali umjetnik je uvjerio muzej da uključi i Pittove skulpture te Caveove keramičke figurice. Devet Pittovih skulptura uključeno je u izložbu, uključujući Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time, koja prikazuje pucnjavu između osam figura, te veliki komad koji prikazuje ruke, stopala i lica kako pokušavaju probiti strukturu veličine lijesa.

– Sve je u samorefleksiji. Po meni su te sculpture rođene iz vlasništva nad onim što nazivam radikalnom inventurom sebe, doista brutalne iskrenosti prema sebi i uzimanja u obzir onih koje sam možda povrijedio, rekao je Brad. Glumac je kasnije otvoreno progovorio o svojoj evoluciji i kao vizualnog umjetnika i kao filmskog redatelja – i kako je sve to povezano s njegovim osjećajem samosvijesti.

– Jednostavno je iscrpljujuće biti bilo što osim onoga što jesi. Morate razumjeti, barem tamo gdje sam ja odrastao, mi smo više tipovi Clinta Eastwooda, sve držiš u sebi, sposoban si, možeš se nositi sa svime, ne pokazuješ slabost. Vidim to kod svog tate i starijih generacija glumaca i to je iscrpljujuće, rekao je Pitt.

– Kako starim, takvu utjehu pronalazim u prijateljstvima u kojima možeš biti potpuno svoj, i želim to proširiti vanjskom svijetu. Shvaćam da moram hodati s boli koju doživljavam, ali moram hodati i s radošću, ljepotom, dodao je, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...