Crna Gora traži od Hrvatske izručenje ubojice koji je na Zrću likvidirao navodnog mafijaša

Crnogorsko Ministarstvo pravde izjavilo je za da su od Hrvatske zatražili izručenje Srbina Duška Tanaskovića koji je prije nekoliko mjeseci uhićen na Pagu nakon što je likvidirao Gorana Vlaovića, navodno pripadnika škaljarskog klana. Vlaovića je ubio ispred noćnog kluba na plaži Zrće.

Naveli su da je Tanasković osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu Milića-Minje Šakovića sredinom lipnja u Budvi. Objasnili su da se raspisuje međunarodna tjeralica za Lukom Pličevićem, također osumnjičenim za sudjelovanje u likvidaciji Šakovića. Šaković je navodno bio vođa škaljarskog klana.

Ranije je iz crnogorskog tužiteljstva priopćeno da je Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubojstvo Šakovića, a da mu je Tanasković pomogao u tome.

Prvo ubijen Šaković, a potom Vlaović

Kako prenosi Index, Šaković je ubijen u Budvi 17. lipnja ispred zidina Starog grada, nešto prije ponoći. Tom prilikom je u Šakovića pucao muškarac koji je potom pobjegao.

Crnogorska policija je priopćila da je ubojstvo Šakovića nastavak sukoba kotorskih klanova u Crnoj Gori. Poslije ubojstva Šakovića u Hrvatskoj je likvidiran Vlaović.

Dio medija je krajem rujna prenio da je u Panami ubijen navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, no na kraju se ispostavilo da je to bila lažna vijest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...