Fuchs objasnio u kojem slučaju ravnatelj iz Biograda ne snosi odgovornost. Odvjetnik obitelji: “Smatramo da ima elemenata kaznenog djela, ali čekamo nalaz prosvjetne inspekcije”

Treći je tjedan da 11-godišnjak iz Biograda ne provodi vrijeme sa svojim vršnjacima. Umjesto da vrijeme provodi u školskoj klupi, svakodnevicu su mu okupirali posjeti liječnicima, psiholozima, psihijatrima.

Krilatica “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba” kao sinonim za bezbrižnost i neopterećenost, u slučaju petaša iz biogradske osnovne škole prestala je vrijediti onog trenutka kad je okrutno fizički napadnut u prostoru školskog toaleta od strane desetak učenika viših razreda.

Još uvijek nema rezultata prosvjetne inspekcije, kazne počinitelja nisu definirane, a ravnatelj izbjegava medijski prostor.

Majka napadnutog dječaka kazuje nam kako je najviše pogađa šutnja vodstva škole.

Izbjegavamo čitanje medijskih napisa, svakodnevno idemo liječnicima, ali ne odustajemo, angažirali smo odvjetnika koji će voditi naš slučaj, kazuje nam.

Odvjetnik Rafael Krešić odgovara nam je li pokrenut postupak protiv škole, kako je obitelj najavljivala.

Još uvijek nismo pokrenuli nikakav postupak, iako smo uvjereni da postoje elementi kaznenog djela kod određenih pojedinaca. Čekamo rezultat prosvjetne inspekcije koji bi trebao stići možda već danas, sutra te ćemo sukladno njima vidjeti u kojem smjeru krenuti, odgovara nam Krešić.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prilikom jučerašnjeg posjeta Zadarskoj županiji referirao se na slučaj iz biogradske škole.

Osudio je pritom svaku varijanta nasilja u školama. Ravnateljeva odgovornost, napomenuo je, odbacuje se ukoliko je ispoštovao proceduru prijave samog izgreda.

S obzirom na to da obitelj pretučenog dječaka od samog starta tvrdi kako ih ravnatelj toga dana nije obavijestio da je njihovo dijete napadnuto, već su sina samoinicijativno odveli u bolnicu zbog tegoba koje su ga pratile, bit će zanimljivo vidjeti što će pokazati nalaz resornog ministarstva.

Napomenimo, i sam ravnatelj u razgovoru za naš medij izjavio je kako počiniteljima cilj nije bilo nasilje kao takvo, već ‘glupiranje’ shodno njihovoj dobi.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...