Plesna predstava Bolero u izvedbi Zadarskog Plesnog Ansambla gostuje u Sv. Filipu i Jakovu

Platforma za Kino poziva na gostovanje plesne predstave Bolero u izvedbi Zadarskog Plesnog Ansambla u subotu 29. listopada 2022. u 20 sati u DKC-u Kino u Sv. Filipu i Jakovu.

Bolero, najpoznatije djelo francuskog skladatelja Mauricea Ravela, pisano je primarno kao balet.

Dovršeno 1928. godine do dan danas plijeni svojom snagom i svježinom te se izvodi se na svim svjetskim pozornicama. Zadarski plesni ansambl je za obilježavanje tridesete godišnjice postojanja odabrao upravo ovaj balet zbog svoje izuzetne upečatljivosti, a također i kao izazov. U godini kada su izvedbeni umjetnici drastično zakinuti izvedbama, dok je brojnost publike minimalna, ovo furiozno djelo posvećujemo razlogu postojanja jedne predstave: PUBLICI!

Ulaz je besplatan.

Za koncept, režiju i koreografiju zadužena je Sanja Petrovski.

Ansambl čine Josipa Štulić, Natali Mahmić, Marta Huber, Martina Ružić, Anđela Matulić, Bernarda Klarin, Lucija Jurjević, Mia Šare.

Scenografijom upravlja Robert Košta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...