Slovenci ostvarili deset milijuna noćenja, u Dalmaciji najviše u Zadarskoj županiji

Gosti iz Slovenije do kraja prošlog tjedna ostvarili su u Hrvatskoj gotovo deset milijuna noćenja, od čega najviše u Istri, Kvarneru i Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, objavila je Hrvatska turistička zajednica u Sloveniji.

Od pojedinačnih destinacija, slovenski gosti najviše su za odredište birali Umag, Mali Lošinj, Novalju i Dobrinje na Krku te Medulin, prenosi u utorak slovenska novinska agencija STA.

„Slovenija je tržište s kojeg, nakon Njemačke, ostvarujemo najveći broj turističkih dolazaka i noćenja, a za nas je to uvijek novi izazov jer zahtijeva stalnu inovativnost i kreativnost“, rekao je Bruno Bonifačić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.

Istaknuo je kako je Slovenija iznimno važno tržište za Hrvatsku i zato što zbog svoje specifičnosti ostvaruje dugoročne strateške ciljeve, među kojima je i cjelogodišnji turizam.

“Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora, a zadaća Hrvatske turističke zajednice je približiti bogatstvo hrvatskog ruralnog prostora i kontinenta potencijalnim gostima”, pojasnio je Bonifačić. Prema njegovim riječima, ponuda koja dolazi s ovih prostora sve više privlači suvremene turiste.

O tome svjedoči podatak da je turistički promet kontinentalnih zemalja u dosadašnjem dijelu godine dosegnuo 95 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Opće pozitivne trendove potvrđuju i financijski pokazatelji koji bi, prema projekcijama Hrvatske središnje banke (HBN), trebali nadmašiti one iz rekordne 2019. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...