Slovenci ostvarili deset milijuna noćenja, u Dalmaciji najviše u Zadarskoj županiji

Gosti iz Slovenije do kraja prošlog tjedna ostvarili su u Hrvatskoj gotovo deset milijuna noćenja, od čega najviše u Istri, Kvarneru i Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, objavila je Hrvatska turistička zajednica u Sloveniji.

Od pojedinačnih destinacija, slovenski gosti najviše su za odredište birali Umag, Mali Lošinj, Novalju i Dobrinje na Krku te Medulin, prenosi u utorak slovenska novinska agencija STA.

„Slovenija je tržište s kojeg, nakon Njemačke, ostvarujemo najveći broj turističkih dolazaka i noćenja, a za nas je to uvijek novi izazov jer zahtijeva stalnu inovativnost i kreativnost“, rekao je Bruno Bonifačić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.

Istaknuo je kako je Slovenija iznimno važno tržište za Hrvatsku i zato što zbog svoje specifičnosti ostvaruje dugoročne strateške ciljeve, među kojima je i cjelogodišnji turizam.

“Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora, a zadaća Hrvatske turističke zajednice je približiti bogatstvo hrvatskog ruralnog prostora i kontinenta potencijalnim gostima”, pojasnio je Bonifačić. Prema njegovim riječima, ponuda koja dolazi s ovih prostora sve više privlači suvremene turiste.

O tome svjedoči podatak da je turistički promet kontinentalnih zemalja u dosadašnjem dijelu godine dosegnuo 95 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Opće pozitivne trendove potvrđuju i financijski pokazatelji koji bi, prema projekcijama Hrvatske središnje banke (HBN), trebali nadmašiti one iz rekordne 2019. godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...