U srijedu počinje Biograd Boat Show; Promjene u izgledu sajma, a zabavni se program vraća u punom sjaju

Ove godine srednjoeuropski nautički sajam slavi svoju 24. godinu, nakon 21 uzastopne godine obaranja rekorda i dva vrlo uspješna sajma za vrijeme pandemije. Još jedan rekordni sajam očekuje se ove godine u Marini Kornati, u Biogradu na Moru, od 26 do 30 listopada, s više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila.

Više premijera plovila nego ikada

Ovogodišnji sajam predstavit će više od 40 novih plovila do 22 metra duljine. U kategoriji plovila zabilježit će se porast, a najveći će biti u segmentu luksuznih motornih jahti. Bit će izloženi mnogi novi hrvatski modeli uključujući i novi Monachus 70 Fly, najveću serijsku jahtu u povijesti hrvatske brodogradnje.

Promjene u izgledu sajma

Croatia Charter Expo preselio se u novu, veću halu D u Marini Kornati – sjever, bliže izložbenim čarter plovilima i sastancima u Kapetanskom klubu. Na prethodnoj lokaciji, u Marini Kornati – zapad, Marina Stores predstavit će novi “Pop Up Megastore”, površine 600 m2, s ponudom cjelokupnog nautičkog asortimana za izravnu prodaju posjetiteljima. Također, u Marini Kornati – sjever bit će dodan zbog lakšeg pristupa i boljeg protoka prometa drugi pontonski most koji će povezivati glavni gat s gatom 6 na kojem će biti izloženo mnogo više plovila.

Zabavni program se vraća u punom sjaju

Legendarni zabavni program Biograd Boat Show vraća svoj stari sjaj i puni program svake večeri uz slobodan ulaz. Subotnji program započinje spektakularnim vatrometom Orion Pirotehnike ispred hale B, nakon čega slijedi koncert Nena Belana & Fiumensa, a završava posebnim „Samba i ti“ partyjem. U petak navečer u Hali B nastupit će Disco Magic Band s “Get the Funk Out” programom, uključujući vrhunsku produkciju zvuka i svjetla koji će u suradnji s DJ Marijom podići raspoloženje živahne publike koja čini Biograd Boat Show nesvakidašnjim. Glazbeni program svake će se večeri održavati i u restoranu Marina Kornati, kao i u hotelu Ilirija.

Biograd B2B i Hrvatska gospodarska komora

Kao najveće okupljalište za hrvatsku nautičku industriju, inovativni Biograd B2B, business to business platforma za nautičko-poslovno umrežavanje, poslovnim posjetiteljima omogućuje interakciju s drugim B2B sudionicima. U središtu ove manifestacije Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 6. Dane hrvatske nautike od 26. do 28.10.2022., s brojnim sastancima industrijskih udruženja, poslovnim prezentacijama i umreženim društvenim događanjima. Sastavni dio manifestacije je i Croatian Charter Expo.

U sklopu Biograd B2B-a, 4. Croatia Charter Expo održat će dvodnevni B2B događaj za jaht-čarter industriju od 26. do 27.10. 2022. Ove godine CCE će biti veći nego ikada, s više od 3000 čarter jahti u ponudi te će dobiti novu i proširenu lokaciju u dvorani D u Marini Kornati – sjever, u blizini čarter jahti, restorana marine Kornati i Kapetanskog kluba. Ulaz je ograničen za profesionalce iz industrije, gdje će se pružatelji usluga charter flote susresti s agentima i dobavljačima. Ovo je najveći Charter B2B događaj na bilo kojem sajmu nautike. Posebne uvjete i organizaciju Croatia Charter Expoa omogućili su velikodušnom potporom Grad Biograd, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Festival izvornosti

Popularna značajka Biograd Boat Showa gdje lokalni OPG-ovi nude širok izbor fine hrane, prirodne kozmetike i rukotvorina. Festival traje od četvrtka do nedjelje u hali B.

Boat Show doživljaj

Biograd Boat Show je stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i među posjetiteljima zbog važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije i postrojenja kojima dobro upravlja Ilirija d.d., a koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne kapacitete. Ilirija će nastaviti raditi na osiguravanju sigurnog okruženja, ali i oživjeti legendarni zabavni program i društvena događanja u skladu sa zdravstvenim uvjetima.

Važno je da oboje, i nautička industrija i nautička javnost, imaju događaj koji donosi strast i ulijeva optimizam za jedrenje na Jadranu… To je Biograd boat show doživljaj!

Pristup do srednjoeuropskog tržišta

Iz godine u godinu Biograd igra važnu ulogu za domaće i međunarodne nautičare. Mnogi od njih su upoznati sa sajmom posjećujući Biograd na Moru tijekom godine kao jednog od najvećih svjetskih odredišta za najam jahti, ili kroz svjetski poznat kalendar regata i ostalih nautičkih događanja, ili kao grad s jednom od najprometnijih marina u Hrvatskoj. Shodno tome, i međunarodna prepoznatljivost i reputacija Biograd Boat Showa svake se godine poboljšavaju.

Biograd Boat Show zlatni član IFBSO-a

Biograd Boat Show je zlatni član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput 360° Virtual Reality Toura i Biograd B2B-a.

Posjetite www.bbs.com.hr te upoznajte sajam preko 360° virtual reality toura te pogledajte mnoštvo zanimljivih fotografija i video isječaka.

Svjetlija nautička budućnost

Biograd Boat Show ostvario je najveći rast nakon globalne financijske krize, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je pozicioniramo hrvatsku nautičku industriju i turizam doveo u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim izazovima. To postignuće je rezultat snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d., kao nositelja i organizatora sajma, objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu. Ilirija d.d. ove godine obilježava 65. obljetnicu svoga djelovanja i 45. obljetnicu izgradnje prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati gdje je 1977. osnovana prva charter flota u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

Pored toga, Ilirija d.d. se dokazala kao profesionalan i siguran organizator, kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini što rezultira dugoročnim uspjehom sajma i njegovim kontinuitetom u posebno izazovnim vremenima.

Ovogodišnji Biograd Boat Show rasprodao je izložbeni prostor i održat će se u vrijeme vrlo snažnog nautičkog tržišta, gdje je potražnja za plovilima u cijeloj Europi velika, a ponuda sve manja. Budući da su rokovi isporuke novih plovila sve dulji, ovo je najbolja prilika da vidite najveći izbor plovila u regiji i osigurate najbolje uvjete i cijene isporuke.

Održat će se brojne svjetske i hrvatske premijere plovila, uz obilje opreme i dodataka koji se mogu kupiti direktno, kao i brojne demonstracije novih proizvoda. Show je poznat i po gastronomskoj i zabavnoj ponudi s dobrom hranom u restoranima, odabranim ponuđačima rukotvorina na Festivalu Izvornosti, kao i zabavnom programu svake večeri nakon zalaska sunca.

Iako je sav izložbeni prostor rasprodan, nautičari i dalje mogu sudjelovati registracijom na Biograd B2B business to business platformi, te imaju puni pristup sajmu i online Biograd B2B softveru, gdje mogu prezentirati svoje proizvode i usluge ostalim sudionicima te zakazati sastanke unaprijed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...