Umro je glumac Robbie Coltrane, Hagrid iz Harryja Pottera

Umro je škotski glumac Robbie Coltrane, koji je utjelovio mnogima omiljenog lika iz kultnog Harryja Pottera. Glumac je preminuo u 73. godini, prenosi Index. 

Ulogom čuvara ključeva i posjeda u Hogwartsu postao je popularan diljem svijeta i zaradio milijune. Brojni fanovi Harryja Pottera šokirali su se kada se glumac prošle godine pojavio u kolicima u televizijskom specijalu povodom obilježavanja 20. godišnjice.

Također se pojavio u detektivskoj drami ITV-ja Cracker i filmovima o Jamesu Bondu Goldeneye i The World is Not Enough.

U izjavi je njegova agentica Belinda Wright potvrdila da je glumac preminuo u bolnici u blizini Falkirka u Škotskoj. Opisala je Coltranea kao “jedinstveni talent” dodajući da je njegova uloga Hagrida donijela radost djeci i odraslima diljem svijeta.

Iza njega ostala djeca Spencer i Alice

– Osobno ću ga pamtiti kao trajno odanog klijenta. Osim što je bio divan glumac, bio je forenzički inteligentan, briljantno duhovit i nakon 40 godina ponosa što me zovu njegovim agentom, nedostajat će mi.

Nadživjeli su ga njegova sestra Annie Rae, njegova djeca Spencer i Alice i njihova majka Rhona Gemmell. Željeli bismo zahvaliti medicinskom osoblju Kraljevske bolnice Forth Valley u Larbertu na njihovoj brizi i diplomaciji.

Molim vas da poštujete privatnost Robbiejeve obitelji u ovom teškom trenutku, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...