Zbrinjavanje mladih obitelji; Grade se obiteljske kuće na području Crnog, Dukić: “Planiramo i gradnju zgrade na Smiljevcu”

Na današnjem Kolegiju gradonačelnika istaknuto je kako je spreman novi program poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji u Zadru.

Riječ je o poticanju gradnje obiteljskih kuća na području MO Crno.

U sljedećih nekoliko mjeseci raspisuje se javni natječaj za osnivanje prava građenja na građevnim česticama u vlasništvu Grada Zadra na području tog mjesnog odbora.

Cilj ovog programa je demografska obnova te poticanje mladih obitelji na planiranje svoje budućnosti u Zadru.

Pogodnosti programa osnivanja prava građenja sastoje se u mogućnosti gradnje obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Zadra, uz mjesečnu otplatu cijene zemljišta (cijene prava građenja) na dulje vremensko razdoblje, uz mogućnost otkupa zemljišta.

I ovo je dio naših politika usmjerenih prema mladim obiteljima. Dok čekamo useljenje u nove POS stanove na Crvenim kućama, planiramo i novu sličnu zgradu na Smiljevcu. Istovremeno krećemo i s ovim projektom poticanja gradnje obiteljskih kuća, a u pripremi je i poticajni najam gradskih stanova za mlade obitelji. O tome ćemo više govoriti u idućem razdoblju – najavio je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...