Postaje li Zadar grad nogometa? Gradonačelnik Dukić: “HNK Zadar ima moju podršku!”

Sutra u 9 sati zakazana je sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Napokon će se, i to po drugi put, na dnevnom redu naći i točka vezana uz preoblikovanje HNK Zadar, iz sportske udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo.

Navodi se i kako će Grad Zadar pozajmicu od 2,5 milijuna kuna nakon preoblikovanja pretvoriti u dionice kuba. Podsjetimo, HNK Zadar trenutno nastupa u četvrtom rangu natjecanja, odnosno u 3. NL-jug. Nogomet je sada rekli bi, hit, može li nogomet istisnuti košarku u Zadru?

Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je kako će dati punu podršku HNK Zadar, u kratkom razgovoru primijetili smo da je veliki optimist oko budućnosti Kluba sa Stanova.

Gradonačelniče, Zadar nije samo grad košarke, evo nakon ovog velikog uspjeha na SP u Katru na kojem je nastupilo i nekolicina Zadrana,  možemo kazati i da malo pomalo, postajemo i grad nogometa?

Naš grad i ovo podneblje je Bogom dano! Posljednjih dvadesetak godina Grad Zadar ulaže u sportsku infrastrukturu, polako omogućavamo svim zadarskim sportašima bolje uvjete. Vjerujem da ćemo i nogometašima uskoro isto tako pružiti kvalitetnije uvjete, prije svega po pitanju terena i kampa.

Sutra je sjednica Gradskog vijeća, HNK Zadar ima i dva potencijalna investitora, hoćete li zadarskom četvrtoligašu pružiti ruku pomoći? 

HNK Zadar imaju moju podršku! U Gradskom vijeću postoje četiri političke opcije koje moraju dati konsenzus vezano za HNK Zadar. Nogomet se u Zadru treba razvijati, još jednom kažem, imaju moju podršku, ali i gradske uprave. Cilj nam je na području Barutane napraviti četiri nogometna terena, od kojih bi se jedan koristio za natjecanja.

 

– Ovakvu sportsku infrastrukturu malo koji grad u Hrvatskoj ima, sve to vidimo kao priliku ne samo za razvoj sporta, već i cjelogodišnjeg sportskog turizma. Govorim to i razloga jer imamo savršenu klimu i mnogo sunčanih dana. – u vedrom tonu zaključio je gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...