Ratnik Frfa Mužinić pred Brazil: Moramo igrati svoju igru, a onda što Bog da!

U petak s početkom u 16 sati na stadionu “Education City” u Al Rayyanu, kapaciteta 44.667 mjesta, 7 km sjeverozapadno od Dohe, Hrvatska će igrati susret četvrtfinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu Katru.

Utakmicu s “cariocama” najavio nam je Dražen Mužinić Frfa, 69-godisnji bivši igrač splitskog Hajduka, hajdučko srce, koji je znao poginuti praktički na terenu za bilu boju. Za Hajduk je igrao od 1969. do 1980. godine, karijeru je završio 1982. u engleskom Norwich Cityju, za reprezentaciju Jugoslavije igrao je od 1974. do 1979. godine. Igrao je na poziciji veznog igrača.

Frfa, utakmica s Brazilom, imamo li šanse?

Nezgodni su Brazilci i kad se braniš i kad napadaš! Imaju posjed lopte, kao i kontru, praktički imaju sve! Što reći kako se postaviti, Dalićevi igrači su nepredvidivi, morala bi Hrvatska igrati svoju igru, onda što Bog da!

Dobro, postoji li neki način kako se taktički suprotstaviti Brazilu?

Morali bi igrati plitko, orijentirati se na kontre i polukontre, jedino tako možemo nešto napraviti. Ne smijemo im dozvoliti da s lakoćom ulaze u naš šesnaesterac, jer su oni tu najjači, nema tko od njih nije opasan!

Kako zaustaviti Neymara, i može li ga se uopće zaustaviti?

Njega ne može samo jedan igrač čuvati, jer je moćan u duelima jedan na jedan, treba ga stalno duplirati! Ima brzinu i dribling, jednostavno ima sve, kompletan je igrač. Najbolje ga je napadati odmah kod primanja lopte, pokušati ga omesti i oduzeti mu loptu, jer ako je primi, već je opasno.

Imamo li ikakvih izgleda?

Uvijek ima šanse, jer ne pobjeđuje uvijek bolji, iako je Brazil apsolutni favorit u petak. Individualno su sigurno jači od nas, naravno da treba imati i malo sreće u svemu tome. Naše slabije točke su bočni igrači, Juranović i Barišić. Moram istaknuti kako imamo odlične igrače u veznom redu, Brozovića koji može istrčati 100 km, isto tako Kovačić, dok o Luki Modriću ne treba uopće trošiti riječi!

Ne treba niti sumnjati da će naši igrati dati svoj maksimum?

Tako je, to uopće nije upitno, nekim našim igračima ovo je prvi put u životu da igraju ovakvu utakmicu. Recimo ja sam imao tu sreću da protiv Brazila igram 1974. godine na otvaranju SP u Njemačkoj za reprezentaciju bivše države, bilo je 0-0, a malo je nedostajalo da pobijedimo! Bio je Brazil onda moćan, igrali su tad velemajstori poput Jairzinha, Rivellinha, golman Leao i ostali…

Frfa, kako zdravlje?

Pod kontrolom, dok mogu šetati dobro je. Vrijeme provodim malo na Braču, malo u Splitu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...