ŽKK Zadar dočekuje Salonu, Zanki: “Nikome na domaćem terenu nećemo prepustiti ulogu favorita!”

U subotu, 3. prosinca s početkom u 18 sati u dvorani 3 ŠC Višnjik, košarkašice Zadra dočekuju ekipu Salone iz Solina u utakmici 6. kola Prve hrvatske lige – skupina B (drugi rang natjecanja). Zadranke su trenutno na omjeru pobjeda i poraza 3-1.

Trenerica Zadra Josipa Zanki pokušat će agresivnom igrom i brzim bekovima nametnuti ritam igre, koji bi u konačnici donio i nove bodove zadarskim košarkašicama.

– Salona je neugodna ekipa, prije dva tjedna smo igrale protiv njih juniorsku utakmicu koju smo izgubili s 20 razlike. Cijeli njihov sastav igra i Prvu hrvatsku ligu, gdje im se priključuju i dvije seniorke, očekuje nas sigurno jedna teška utakmica. U Solinu smo na juniorskom turniru bili desetkovani neigranjem tri igračice. Igramo na domaćem terenu i nikome nećemo prepustiti ulogu favorita, borit ćemo se da upišemo pobjedu i nastavimo pobjednički niz! Hvala Bogu, kompletni smo, i zdravi ulazimo u susret. Moram istaknuti kako je Salona jako neugodan protivnik, naime, igraju usku obranu, čvrsti su i fizički su dosta moćni, dok su u napadačkom dijelu strpljivi. Dosta se oslanjaju na centre i unutarnju igru, dok smo mi u tom segmentu igre malo tanki. Pokušat ćemo im odgovoriti agresivnom obranom i našim brzim bekovima, kako bi uspjeli nametnuti svoj ritam igre, kazala je Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...