HND 5. veljače organizira prosvjed na Markovom trgu zbog smrti novinara Matijanića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND)  na konferenciji za medije najavili su prosvjed koji će se održati šest mjeseci od tragične smrti Indexovog novinara Vladimira Matijanića.

– HND će 5. veljače 2023. s početkom u 13 sati u Zagrebu organizirati prosvjed pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu disati. Prosvjed je vezan za tragičnu smrt Indexovog novinara Vladimira Matijanića. Jednostavno, HND šest mjeseci cijelo ovo vrijeme ustrajno upozorava na činjenicu da aktualna vlast, počevši od ministra Beroša, pa nadalje, zataškava ovaj slučaj. Želi se obračunati s mrtvim čovjekom koji je cijeli svoj profesionalni život posvetio javnom interesu, rekao je Zovko.

– Ne možemo prihvatiti činjenicu da nitko nije odgovoran. Našu peticiju je potpisalo gotovo 5000 građana i građanki, tražili smo ostavku i u tome ćemo ustrajati. Oni koji su mislili da će ova priča trajati 15-20 dana, gadno su se prevarili, dodao je.

– Bit ćemo za vratom vlastodršcima koji ovu priču žele zataškati i žele nas uvjeriti da je sve bilo u redu. Nije bilo u redu. Mi od našeg zahtjeva za smjenom ministra Beroša nećemo nikada odustati. Ali sad smatramo da je ovo odgovornost premijera Andreja Plenkovića. Prosvjed će započeti tu ispred HND-a, a onda idemo na Markov trg. Želimo još jednom ponoviti naše zahtjeve i reći da nikada nećemo zaboraviti Vladimira Matijanića. Netko mora za ovo odgovarati, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...