PRKOSILI NEVREMENU: Nika Abramović i Dalibor Vujević pobjednici polumaratona Maslenica-Novigrad

U nedjelju je održano 19. izdanje atletskog polumaratona Da se ne zaboravi na stazi Maslenica- Posedarje-Podgradina-Paljuv-Novigrad. Na startu se, unatoč jakim udarima bure, velikoj hladnoći i kiši, pojavilo 90 natjecatelja. Svi suspješno stigli do cilja gdje su ih dočekali mještani Novigrada i brojni branitelji. Utrka je održana povodom 30. obljetnice proslave VRO Maslenica, a otvorio ju je njen idejni začetnik, načelnik Općine Novigrad Joso Klapan.

Najstariji sudionik polumaratona bio je 75-godišnji Jure Lemo iz Maraton kluba Marjan iz Splita dok je najmlađa sudionica bila 12 godišnja Zadranka Franina Dana Bratović. Svi sudionici dobili su medalje za sudjelovanje, najbolji u kategorijama dobili su posebne medalje, a najbolji u ukupnom poretku pehare.

Ovogodišnji slavljenici su Dalibor Vujević iz MK Marjan Split i Nika Abramović iz TK Matulji Rijeka. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Šibenčanin Marko Rak, dok je treći bio Ivan Gale (MK Marjan Split). U ženskoj konkurenciji druga je bila Katarina Kokan iz AK Fit Split, a treća Dora Mlinarić iz AK Knin.

Peharima su nagrađene i tri ekipe s najvećim brojem sudionika i to Udruga maratonaca Heroji ne umiru, AK Borik iz Bjelovara i AK Puls iz Tomislavgrada. Pehare i medalje uručio im je načelnik Općine Novigrad Joso Klapan sa suradnicima. Na kraju svečanosti Klapan je zahvalio svim sudionicima, organizatorima iz AK Sveti Ante Poličnik i Atletskog saveza Zadarske županije, volonterima, sucima te pokroviteljima polumaratona Zadarskoj županiji i Ministarstvu obrane na čelu s ministrom Tomislavom Medvedom.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...