Cestitka_Uskrs

Prošlo je tjedan dana otkako je Dukić javno pozvan da krene s izvršenjem proračuna, nema odgovora: “Ovo će im se jako brzo ‘obiti o glavu!”

Iako se u javnosti stvorio dojam da je proračun Grada Zadra zabetoniran i da se o njegovoj aktivaciji može razgovarati tek nakon analize amandmana od strane Ministarstava financija, izvršna Vlast još uvijek ima prostora intervenirati unutar proračuna.

Stoga, u interesu svih proračunskih korisnika koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju, SDP je prošli tjedan pozvao gradonačelnika Branka Dukića da povuče odluku o obustavi proračuna i krene s njegovim izvršenjem.

Od tada do danas tišina. Gradonačelnik se nije oglasio putem javnih kanala, a nema ni informacije o sjednici Vijeća na kojoj bi se u takvom scenariju razgovaralo o izmjenama i dopunama.

Trenutno još nema odgovora s druge strane. To je nešto što se može realizirati jako brzo, praktički u sedam dana Dukić može povući odluku o obustavi proračuna, odblokirati grad i napraviti novi rebalans, odnosno prve izmjene i dopune dokumenta. Zašto se to nije dogodilo? Najvjerojatnije misle da im ova situacija odgovara politički i da na ovaj način rade dobru kampanju za HDZ. Ali, ljudi nisu ovce i jako dobro razumiju što oni zapravo u ovom trenutku rade. To će im se jako brzo ‘obiti o glavu’, kaže nam Daniel Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...