Rubeša odgovorio Šimi Erliću: “Ne bojimo se izbora, sad građani mogu vidjeti kakvi su to ljudi”

Šime Erlić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zadar, prije nekoliko dana oštro je prozvao oporbene vijećnike zbog nasilnog izglasavanja amandmana čime su “namjerno i svjesno sabotirali gradski proračun i učinili ga nezakonitim”. U svom je priopćenju, između ostalog, prozvao Enija Meštrovića, Danijela Radetu i Antu Rubešu da se boje novih izbora.

– Nadalje, Radeta, Enio i Rubeša ne žele staviti svoje vijećničke mandate na raspolaganje i ne žele nove izbore za Gradsko vijeće – jer ih se boje. Toliko se boje izbora, da su na prošloj sjednici Gradskog vijeća skinuli točku kojom se određuju datumi izbora za Vijeća mjesnih odbora! Prijete se svaki dan, postavljaju uvjete, a boje se izbora za mjesne odbore? To svima jasno pokazuje o kakvoj ekipi je riječ i kako pod svaku cijenu čuvaju vlastite vijećničke fotelje, napisao je Erlić, između ostalog.

S današnje konferenciji za medije stigao je odgovor Erliću od Akcije mladih, odnosno Ante Rubeše.

– Mi se izbora na bojimo u niti jednom trenutku. Ovo što radi gradonačelnik Dukić je presedan u cijelom civiliziranom svijetu. Proračun je njegov dokument, mi smo ga izglasali, kakav takav. Prekršen je zakon od gospodina Mijolovića i gđe Zubčić zbog toga što su uopće dopustili takve protuzakonite amandmane. To su sve ciljano radili kako bi se mogli s nama prepucavati preko leđa naroda, to je ono što je žalosno. Gradonačelnik je netko tko upravlja ovim prostorom 30 godina i sad građani mogu vidjeti kakvi su to ljudi, kad im dođe do glave da neće moći živjeti iznad mogućnosti običnog građanina, da neće moći više  živjeti  povlašteno u ovom gradu, ali mislim da imaju tolike zalihe da će i njihova djeca živjeti povlašteno u odnosu na ostatak naroda, oštar je bio vijećnik Rubeša te dodao:

– I ovo sad prebacivanje loptice većini, to je toliko nerealno i toliko žalosno i toliko kukavički, upravo ono o čemu priča ovaj mali konobar iz ministarstva. On je pravi primjer njih i njihove djece i na koji način oni vide Republiku Hrvatsku kao nepresušni izvor za svoje bogatstvo njih i njihovih obitelji. Sram ih može biti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...