SLUŽBENO JE: Šime Erlić izglasan za ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a

Nakon aktualnog prijepodneva u Saboru zastupnici glasuju o povjerenju novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću.

Na početku drugog dijela 14. izvanredne sjednice Hrvatskog sabora 11 je zastupnika tražilo stanku. Svatko je obrazložio razlog za stanku. Arsen Bauk rekao je da će im jako nedostajati Branko Bačić. Stanka je odobrena, ali glasat će se odmah, prenosi N1.

Od 129 zastupnika i zastupnica 77 je za, jedan suzdržani i 51 protiv. Iskazano je povjerenje Šimi Erliću. Od 127 zastupnika 77 za, 51 protiv čime je iskazano povjerenje i Branku Bačiću. Obojica su odmah prisegnuli na dužnost.

Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, preuzet će od Ivana Paladine Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine.

Šime Erlić preuzet će od Nataše Tramišak Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u kojem je dosad radio kao državni tajnik.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...