Glazbeni katalog Michaela Jacksona prodaje se za rekordnih 900 milijuna dolara

Prema pisanju Varietyja, nasljednici Michaela Jacksona blizu su dogovora o prodaji polovice svog vlasništva u njegovom glazbenom katalogu.

Potencijalni bi posao kupcu omogućio stjecanje 50 posto vlasničkog udjela u Jacksonovom izdavačkom katalogu, prihode generirane njegovom snimljenom glazbom, nadolazeći biografski film o Michaelu i brodvejsku produkciju MJ: The Musical.

Strane zainteresirane za kupovinu ostale su anonimne iako je jedan financijski izvor rekao za Variety da Primary Wave Music, koji je nedavno stekao iscrpan popis prava na materijal i prihod The Doorsa, već posjeduje udio u pravima na Jacksonov katalog.

Ako se ovaj novi ugovor sklopi, tri neovisna izvora navodno su rekla Varietyju da će imati presedansku cijenu od 800 do 900 milijuna dolara, što ga čini najskupljim stjecanjem prava u povijesti moderne glazbe.

Jacksonov katalog ostaje jedan od financijski najunosnijih, Forbes ga je u svojim godišnjim izvješćima stalno svrstavao među mrtve slavne osobe s najvećom zaradom, a 2018. je izvijestio da je njegova posmrtna zarada dosegnula 2.4 milijarde dolara, prenosi Index.

Thriller iz 1982. ostaje Jacksonov najprodavaniji album, tri puta je dobio Dijamantni certifikat u SAD-u i Kanadi te po jednom u Francuskoj i Njemačkoj, skupivši još 57 platinastih certifikacija u drugim zemljama.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...