Još se traga za 13 osoba koje su nestale nakon što je ciklon poharao Novi Zeland

Broj osoba koje se još vode kao nestale nakon ciklona Gabrielle koji je pogodio Novi Zeland prije gotovo dva tjedna pao je na 13, priopćile su vlasti u subotu, jer je jaka kiša tijekom noći potaknula evakuacije na Sjevernom otoku u zemlji.

Ciklon Gabrielle je 12. veljače pogodio najsjevernije područje otoka, uzrokujući pustoš, raseljavanje kuća i najmanje 11 mrtvih.

Broj ljudi s kojima nije bilo moguće kontaktirati premašio je 6000 nakon ciklona jer su komunikacije bile u prekidu u mnogim područjima, ali se taj broj smanjio nakon napora uloženih u oporavak te bazične infrastrukture.

“Stupanje u kontakt s preostalih 13 nestalih ostaje prioritet za policiju i radimo najbrže što možemo”, poručili su iz novozelandske policije rano u subotu.

U području Hawke’s Bay, koje je ciklon najviše pogodio, jake kiše pojačale su rizik tijekom noći od poplava u regiji gdje je na snazi ​​bila naredba o evakuaciji, izvijestila je skupina za upravljanje hitnim situacijama Hawke’s Baya.

Divlje vrijeme također je izazvalo iznenadne poplave i upozorenja o evakuaciji u i oko Aucklanda, najvećeg grada u zemlji s oko 1,6 milijuna stanovnika.

Novozelandski prognostičar MetService informirao je da je to jedna od najvećih kiša zabilježena u Aucklandu, i u subotu izdao upozorenje na jaku kišu za velike dijelove istočne obale Sjevernog otoka, uključujući Hawke’s Bay.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...