Kako zadarski glazbenici komentiraju ‘Mamu ŠČ’? “Idemo u finale!”, “Cijeli svijet živi izopačeno”…

Očekivano, Let 3 izazvao je buru reakcija na nastup i pobjedu na Dori.

Od oduševljenja do zgražanja, reakcije su podijeljene kod domaće i strane publike.

Provokativni i šokantni kao i uvijek, ostavili su veći dio publike u nedoumici. Pa zbog raznoraznih interpretacija pjesme, zaziva se čak i njihova diskvalifikacija.

Vječni ekscentrici nisu za svačiji ukus. Baš zato, zanimalo nas je kako na “Mamu ŠČ” gledaju zadarski glazbenici.

Mislim da će Let 3 napraviti dobar posao. Iskusni su umjetnici, apstraktni, nama jedni od najdražih kolega na sceni. S obzirom na to da je Eurosong jedan ljuti cirkus, mislim da će oni napraviti dobar cirkus. Vjerujem da ćemo nakon dugo vremena biti u finalu. Pozitivan sam, koliko vidim feedbackove, strani novinari su oduševljeni. S obzirom na to kakve su sve pjesme bile, ova je još najbolja, kaže Ivo Petrić, frontman Sexymotherfuckersa.

Zadovoljan sam s pobjednicima s obzirom na to kakav je Eurosong show. Da budem iskren, ni sam više ne mogu procijeniti što prolazi, što ne, jer svaki put bude drugačije. No, podržavam naš izbor ovaj put. Probali smo sa svim i svačim, jedino još nismo s Let 3, a mnogi su govorili kako smo ih već ranije trebali poslati, mišljenja je Jure Brkljača.

Ukusi i standardi se mijenjaju. Ovo je samo posljedica svega onoga što se zadnjih 20 godina kuhalo na našoj estradnoj sceni. Imamo jedan divan primjer, dok je Dora bila na televiziji, Aco Pejković napunio je Arenu. Pametnom dosta. Ne mogu govoriti ništa posebno o pobjedničkoj pjesmi, jer danas Eurovizija više nije ono što bi trebala biti. Kako god mi živimo izopačeno, tako živi i cijeli svijet. Priča je globalna, kazuje Marina Tomašević.

Barba Đani, njihov kolega najiskrenije želi svako dobro, puno uspjeha u glazbenom smislu i da što bolje budu plasirani. Ne mogu ući u kriterij, jer različite su to generacije, različita gledanja na glazbu. Ono što je sada najbitnije jest da Hrvatska što bolje prođe i da napokon uđemo u te finale, u svom je stilu prokomentirao Đani Maršan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...