Meso, kava, sokovi, WC papir; Poskupljuje baš sve, bez iznimke, i to 10 posto!

I kad smo se već nekako priviknuli na novogodišnji rast cijena, čini se da nas pravi val poskupljenja tek očekuje. Veliki dobavljači najavili su trgovcima čak 60 novih cjenika, a reporter RTL doznaje da od ožujka sve poskupljuje 10 posto.

Od mesa, preko wc papira i banana, do sokova i kave – poskupljuje baš sve, i to bez iznimke.

– Poskupljenje je sigurno i na to treba računati. Vi ne možete inflaciju zaustaviti, to je isto kao da pokušavate zaustavljati plimu. Plima kada dođe ona dolazi i nemate tu snagu da je zaustavite, ista je stvar s inflacijom – ona pokriva sve – kaže Branko Roglić, vlasnik grupacije Orbico.

Prvi čovjek najveće tvrtke za distribuciju u zemlji kaže da će sve biti još skuplje.

– Ja očekujem da će poskupljenja biti do 10-ak posto. Neki proizvodi će poskupjeti više, neki će poskupjeti manje. Ljudi moraju znati da će poskupljenje biti i neka se na to pripreme – ističe Roglić.

Dobavljači ne popuštaju, tvrde da se poskupljenja više ne mogu odgađati. Nove cijene na policama dočekat će nas za manje od dva tjedna.

– Radi se o 60-ak dobavljača – o povećanjima koja će stupiti na snagu 1. ožujka, neka će stupiti na snagu u travnju – do onda imamo najave novih cjenika – kaže Martin Evačić, predsjednik HUP-Udruge trgovina.

– Uglavnom se tu radi o proizvodima iz uvoza i to bi značilo za trgovce da će morati korigirati svoje maloprodajne cijene a za kupce da će te proizvode u budućnosti na policama pronalaziti po nešto višim cijenama –  ističe Ivica Katavić, predsjednik Udruženja za trgovinu HGK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...