Nakon nereda ispred dvorane Jazine, PU zadarska poslala priopćenje: “Jedan policijski službenik ozlijeđen, u tijeku je kriminalističko istraživanje!”

Sinoć, dok se u klupskim prostorijama KK Zadar održavao sastanak gradskih vijećnika i članova Nadzornog odbora Kluba, ispred dvorane Jazine došlo je do nereda. Naime, okupilo se stotinjak navijača koji su bacali petarde, baklje i dimne bombe, a razbijen je i prozor službenog ulaza u dvoranu Jazine.

Iz PU zadarske povodom jučerašnjeg događaja oglasili su se službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

– Jučer, 8. veljače 2023. godine oko 17,30 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru, ispred Dvorane Jazine i na dijelu kolnika okupio se veći broj osoba koje su koristile zabranjena pirotehnička sredstva, narušavajući javni red i mir te onemogućavajući nesmetan prolaz sudionicima u prometu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, okupljene osobe oglušile su se na više upozorenja i naredbi policijskih službenika te je su nastavile s protupravnim ponašanjem.

Potom su, oglušujući se na izdane naredbe, bacajući pirotehnička sredstva u smjeru policijskih službenika, bacali i staklene boce i druge razne predmete pogodne za ozljeđivanje na policijske službenike, nakon čega su policijski službenici uporabili sredstva prisile prema većem broju osoba. Jedan policijski službenik je pritom ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, kao i nastale materijalne štete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...