Netko devastirao planinarsko sklonište koje se gradilo u čast poginulog zadarskog pilota Marka Novakovića

U spomen na tragično poginulog zadarskog pilota Marka Novakovića, prijatelji su uređivali planinarsko sklonište. No, u toj humanoj nakani spriječio ih je jedan uistinu ružan incident.

Naime, netko je ušao u nedovršeno sklonište, koje je trebalo biti postavljeno na Velebitu, i devastirao ga je. Ovu je informaciju na svom Facebook profilu podijelio inicijator akcije Toni Opačić.

“Poprilično razočaran i nimalo iznenađen ljudima s kojima dijelim ove ulice grada Zadra. U zadnjih 15 dana netko je provalio u sklonište koje radimo za našeg prijatelja, brata, sina i kolegu Marka. Devastirao je sve u unutrašnjosti skloništa i ukrao pec koju sam objavio u slikama. Naknadno je ukradena i limeni vrh krova. Evo ukoliko imate informacije tko bi to mogao biti bio bih izrazito zahvalan da što prije podijelite sa mnom”, napisao je u objavi.
Inače, ovo se sklonište uređivalo sredstvima prikupljenima u GoFundme kampanji, obzirom da je Marko tijekom života bio i planinar koji se angažirao na očuvanju i edukaciji drugih o važnosti Velebita i njegove prirode.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...