Novi detalji nesreće na A1: Autobus i dalje prevrnut na kolniku, jedna putnica u kritičnom stanju, policija poziva na oprez

U prevrtanju albanskog autobusa na A1 kod čvora Brinja poginula je jedna osoba, a Hina doznaje da je još jedna osoba u kritičnom stanju, dok iz policije pozivaju vozače na oprez jer se zbog vozila koje je još na kolniku vozi jednim prometnim trakom.

Promet još nije normaliziran

Promet autocestom kroz Liku u pravcu Zagreba još se nije normalizirao, zbog prevrnutog autobusa koji leži na kolniku vozi se jednom prometnom trakom, te iz  Policijske uprave ličko- senjske pozivaju vozače na krajnji oprez, tim prije jer na tom dijelu autoceste vladaju zimski uvjeti.

Policija je prije izvijestila da je pri prevrtanju autobusa poginuo 41-godišnji državljanin Albanije, a Hina doznaje da je još jedna osoba u kritičnom stanju, dok se ostali dobro oporavljaju u bolnicama u Ogulinu i Karlovcu.

Žena u kritičnom stanju

Ravnatelj ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je Hini da je jedna pacijentica starije životne dobi životno ugrožena, te su prognoze za njeno stanje teške. Kod dvojice putnika ozljede su također teške, oni su na odjelu kirurgije, ali im je stanje bolje, dok je četvrta osoba koja se kod njih liječi mlađa ženska osoba koja je zadobila lakše ozljede.

U karlovačkoj je bolnici pet pacijenata iz te prometne nesreće, svih su stabilno. Kako je Hini rekla ravnateljica bolnice Ivana Kovačić, tijekom jutarnje vizite utvrđeno je da se stanje od noćas nikome nije pogoršalo, te da se dobro oporavljaju, na odjelu  traumatologije i abdominalne kirurgije. Svih petero su albanski državljani, svi stariji od 50 godina.

Autobus i dalje prevrnut na kolniku

Zbog prevrtanja autobusa autocestom u pravcu sjevera bio je zatvoren promet za sva vozila do 7.30 sati od kada se promet teče samo jednim trakom. Kako je Hini rekla glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević, autobus je i dalje prevrnut na kolniku, priprema se njegovo podizanje i uklanjanje.

– Problem stvara i snijeg. Iako se snijeg čisti ipak je u zimskim uvjetima na cesti i posebne prometne regulacije potreban krajnji oprez i strpljivost vozača, kaže Brozičević.

Do prevrtanja autobusa na lijevi bok je došlo nakon što je autobus skrenuo udesno i udario u ogradu autoceste, priopćeno je nakon očevida, ali još nije utvrđeno zašto je vozač, 58-godišnji albanski državljanin, na 112. kilometru u 23.43 sati skrenuo udesno i udario u ogradu. U autobusu je bilo devet putnika i jedan vozač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...