Zubčić spriječio gradnju kafića na plaži u Turnju: “Ovakva okupacija javnog dobra zahtjeva otpor i zaštitu građana. Zato smo tu!”

Nakon što je na sjednici Županijske skupine Zadarske županije u četvrtak upozorio da Općina Sveti Filip i Jakov u naselju Turanj gradi kafić na plaži u suprotnosti s prostornim planom, vijećnik SDP-a Jure Zubčić prijavio je u petak radove građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji.

Zubčić tvrdi da je gradilište nema građevinsku ploču s informacijama o projektu, dozvoli i investitoru, a na svom Facebook profilu sinoć je objavio da investitor već sanira gradilište.

“Već danas investitor sanira gradilište i ovo je pobjeda stanovnika Turnja. Ovo je dokaz da ćemo se, kako smo i naglasili, boriti za svaki pedalj pomorskog dobra. Ovo je dokaz svim lokalnim HDZ-ovim moćnicima koji su mislili da mogu što hoće jer su okupirali institucije. Pored nas ne mogu! Motrimo zakonitost svakog postupka kao i interes javnosti. Ovakva okupacija institucija i javnog dobra zahtjeva otpor i zaštitu građana. Zato smo tu!”, piše Zubčić.

Jutros se pohvalio rezultatima intervencije podijelivši fotografiju na kojoj se vidi da su temelji gradilišta izvađeni, a radnici vraćaju plažu u prvotno stanje.

“Temelji izvađeni, gradnja zaustavljena!” , poručuje Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...